jacek_sojan Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nam czytać kazano Wstąpiłem na portal i spojrzałem - stu poetów piało Awangardy wymoczków ciągną się szeregi prosto długo daleko jak koryta brzegi I widziałem ich wodza Przebiegł Piórem skinął i tysiąc złociszów do kieszeni zwinął Wylewa się spod pióra żałosna ramota długą czarną kolumną jako lawa błota posypana popiołem Jak sępy czarne chorągwie poetów na śmierć prowadzą zastępy Gdzież jest ten co na świat brednie te wydawa Czy dzieli co sam ukradł On rączki nadstawia On siedzi na posadce lub posadki szuka i póty będzie kukał aż sobie wykuka Zmarszczył brwi - wiadomo - poeta i tysiąc kobitek wnet leci Napisał Wydawnictwo wyda lecz jutro na śmieci Skinął Padają muchy od Niemna do Chiwy Literacie zielony Grafomanie straszliwy gdy Turków za Bałkanem twoje straszą beki gdy myśli twe spływają gdzieś w paryskie ścieki ja jeden mam odwagę szydzić i urągać Koronę samowładcy z twojej głowy ściągam i swój porządek znaczę - kto mówić ma kto słuchać Więc stul pysk poeto I nie pluj do ucha ------------------------------------------------------- Z najlepszymi życzeniami noworocznymi dla wszystkich stajennych pegaza, ujeżdżaczy i kowali! :))) J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Nam strzelać nie kazano-otworzyłem szampana... Dosiego Jacku.
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 spoza niw i morg weszliśmy na org ... z ukłonikiem i pozdrówką MN do siego 2007-ego
Jacek_Suchowicz Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Wyklęty powstań w orgu poeto, Powstańcie, których dręczą słowa. Wiersz do dyskusji jest podnietą, Lecz mordę w kubeł trzeba schować. :)) Szczęśliwego Nowego...... pozdrawiam Jacek
Beenie M Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 wszystko co nasze poezji damy w niej tylko życie więc idziem żyć wiersze się bielą otwórzmy klamry rozkaz wydany wers zmień i skróć Łaskawego Nowego Roku :)))
M._Krzywak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Jacku - to trzeba przepic, byle nie ogniem prosto z piekła (he he) :) Pozdrawiam
amandalea Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Nam pisać zakazano, to sztuka dla wybranych, już stu mentorów grzmiało machając nożycami i każdy sito dzierży, by walczyć z wiatrakami. Tu przytną ,tam wytępią lecz to nie prosta sprawa. Choćbyś wziął siatkę gęstą, to nie odsiejesz, trwamy i tylko z nas nieliczni, co to jak w taflę kamyk kręgiem pięknego słowa, uniosą się nad marność by orłem zakołować. Lecz nie potępiaj w czambuł nas profesorze miły, gdyż tu, potrzeba czasu.... ;)
Oxyvia Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Widzę chyba dwa błędy: "Gdzież jest ten to na świat brednie te wydawa" - powinno być: "ten, CO na świat", prawda? I dalej: "póty będzie kukał a sobie wykuka" - czy nie powinno być: "AŻ sobie wykuka"? A co do treści... Nie wiem, czy jest to szyderstwo z grafomanów (którym wszakże wolno publikować w internecie i wszędzie, gdzie się im to umożliwia), czy też z domorosłych Profesorów Od Wydawania Druzgoczących I Bezdyskusyjnych Krytyk? A może jedno i drugie? Pozdrawiam. :o)
jacek_sojan Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Oxyvio.; uważnie czytasz, dzięki, poprawiłem; wiersz jest między innymi o Samym Autorze - ma działać oczyszczająco i przeczyszczająco...wykaż się poczuciem humoru i zauważ figiel, wszak zaczął się karnawał...:) J.S patrz, jak inni znakomicie się znaleźli, i jak poetycko, z finezją rechoczą...
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nawet nagą piersią nie obronisz, Jacku. W tym roku nawet nie trzeba w tym dziale ogłaszać konkursu na najgorży... :) b
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jacku, ależ ja wyczuwam w tym figiel! I śmieję się! Zapytałam tylko, czy śmiejemy się z tego samego. Bo ja na ten przykład rechoczę również z siebie, ale z Ciebie - o, to bym nie śmiała! Pozdrowienia Noworoczne! ;-)
jacek_sojan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzekłeś panie! :)));
jacek_sojan Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie godzę się na taki "przywilej", ależ śmiej się, śmiej się i na Zdrowie! :))); Pomyślności! :)) J.S
Rekomendowane odpowiedzi