angelofthedarkness Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 W przenikającym mroku Głuchej ciszy W oddechu liści Zatapianych deszczem Stwór z sennych marzeń Przychodzi do mnie Krwią plami ręce Wyrywa serce Nie moge krzyczeć Krew zmieszana Z łzami Po mych policzkach Strumieniami płynie Spoglądam w lustro Me odbicie puste Duch odpłynął W nicość Anioł już nie żyje...
asher Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Czy ludzie tu mają mniejsze mózgi!!! Do poezji sio...
Don_Cornellos Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 1) Asher, uspokój się, kto ciebie znerwował że siejesz neuronami :) Chyba się domyślam. Ale nie przejmuj się, bo nie ma czym. Don Cornellos jest po Twojej stronie. A czy dany utwór to poezja czy proza - jaka to w sumie różnica? Tu i tu są tylko literki, których szyk ma wzbudzić w nas zachwyt, to wszystko. Ścisły podział literatury ogranicza indywidualną kreatywność, gorzej, bo autorowi który takim podziałom ulega nadaje pewien ton pisania. Jestem zdania, że nie powinniśmy nastawiać się na pisanie szerokopojętej literatury, ani nawet sztuki pisanej (choć to brzmi już brzmi kreatywnie) - a jedynie powinniśmy nastawiać się na pisanie czegoś, co będzie właśnie godne podziwu i do czego chętnie będzie się wracać, by przeczytać kiedyś poraz wtóry. 2) Co do powyższego tekstu, napisałbym: "ze łzami", "moje puste odbicie" 3)zamiast "zatapianych" - "zakrapianych deszczem" 4) W przenikającym mroku głuchej ciszy W oddechu liści zakrapianych deszczem Stwór z sennych marzeń przychodzi do mnie Plamiąc krwią ręce Mój krzyk zmieszany z krwią i łzami po policzkach spływa Poprzez wielke lustro gdzie moje puste odbicie anioł przesyła szydercze pozdrowienie z nicości Pozdrawiam
Viiera Victum Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 dobry wiersz, spodobał mi się. pozdro
Espena_Sway Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w poezji takiej grafomanii nie chcemy :/
Rekomendowane odpowiedzi