I.K. Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Polną drożyną na skraju lasu wiatr się przechadza nucąc cichutko rzewną piosenkę nostalgii nutką, a to co zabrał odda w dwójnasób. Olszynie zaniósł liść bzu brązowy, smukłym jałowcom w igły powplatał. Brzozom dał nici babiego lata porozdmuchiwał zapach grzybowy. Gdy mgieł się ścielą białe opary, w dżdżysty poranek pochrząkiwanie słychać w oddali, tam na polanie dziki żerują pod dębem starym. Trzasła gałązka ukryta w trawie dziki zniknęły w pobliskich krzewach, silniejszy powiew mgłę porozwiewał ale wspomnienia w sercu zostawił.
Tali Maciej Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 sonecik ciekawy, miejscami rytmiczny, miejscami trochu mniej puenta mi się nie podoba bo sprawia wrażenie jakby słowa w niej użyte służyły wyłącznie do zalepienia rymu leśne klimaty, takie Leśmianowskie powiem, że czytało się pozdrawiam
I.K. Opublikowano 27 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Olsztyn??? A skąd ten wniosek? Zachwalam jak mogę okolice Białegostoku :) Dzięki za komentarze :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 z dzikami to ja bym nie zaczynał, hi piękne, acz - wierszu czego brak żywiołu chyba - jakiegoś następstwa zdarzeń, boć było o wietrze a skończyło się ? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Pansy Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 mea culpa, z olszyny zbudowałam olsztyn a wiersz mnie nie przekonuje, [choć nie jestem obiektywna bom rodowita białostocczanka] próbujesz ukazać piękno - chwała za to, ale uroki tego wiersza są trochę roz-czarujące
I.K. Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Hi hi zabawnie z tą olszyną... Ale poważnie, wiem już że końcówka do przeróbki ok. zrobię to. Dzięki wszystkim co zwrócili mi na to uwagę.
Beenie M Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 I2 - rytmiczniej zabrzmi po zmianie szyku: wiatr się przechadza nucąc cichutko II2 – brzmi jak urwane, niedokończone zdanie (co powplatał?) Ogólnie, ze względu na urokliwe jesienne widoki, zapachy i odgłosy, wiersz wart przeróbki, dopracowania. Powodzenia życzę. Pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nie wnikałem w warsztatowe sprawy, z tego co widzę na pierwszy rzut oka - 10 zgł, w rymach brakuje mi równości między 1 a 4 wersem a b b c d e e d f f g h h g tak to mi się rozpisało. Dobra rzecz - będe panu (pani) kibicował dalej. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 nie przepadam za rymowanymi, jednak tutaj podoba mi się :). być może dlatego, że spędziłam wakacje w Twoich okolicach :P, albo że lubię motyw jesieni. serdecznie Espena :)
I.K. Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jeszcze raz dziękuję za uwagi :) A tak wygląda po poprawkach i jak teraz?
Rekomendowane odpowiedzi