Mirime J.K. Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Nie było mnie na peronie W księgarni tez zabrakło Puste krzesło na wykładzie I krawężnik przy przejściu dla pieszych Bo ja proszę Pana jestem wirtualna Jak Anioły które są ale ich nie widać Uwierz to zobaczysz – powiadają Pan nie uwierzył
Oxyvia Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dobry wiersz. Podoba mi się. Nie wiem, czy rozumiem go zgodnie z intencją Autorki, ale podoba mi się tak, jak go rozumiem: peelka jest tym, kogo widzą w niej inni (jak każdy człowiek); ktoś, na kim jej chyba zależało, w ogóle nie dostrzegł jej jako człowieka - jako osobowości, nie uwierzył w jej istnienie, zignorował. Pospolita rzecz, ale bardzo dobrze napisana. Rzadko czytam tak króciutkie a dobre utwory o tym zjawisku. Pozdrawiam. PS. Dlaczego "Anioł"? Bo tylko anioły są niewidzialne, a więc ignorowane, w dodatku nie mają wad, a więc też realnej osobowości? Anioły można sobie wymarzyć, ale to nie są prawdziwe kobiety. Czy o to chodzi?
Roman Bezet Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przegadany był, więc się prosił o skalpel ;) i jeszcze błaga o małe litery. Bo w sumie pomysły odświeżające zgrane motywy są cenne, tylko trzeba je dopracowywać. pzdr. b
Rhiannon Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja to rozumiem nieco inaczej. Peelka tak naprawdę nie istnieje. Jest tylko obrazkiem. Albo wręcz tekstem. Siedzi sobie w komputerze albo na rozkładówce "Playboya", wyretuszowana, piękna, pociągająca jak lalka Barbie. A ów Pan nie uwierzył, że ona tak nie wygląda. Że to retusz. Najpierw charakteryzatorski, a potem jeszcze komputerowy. Myśli, że taka cud-piękność naprawdę istnieje. I za takimi tylko się ugania. Za mrzonkami, które nie mają szansy się spełnić. Dobre. Pozdrawiam, R.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 ot moi mili - An i Oł zyli lecz jedno piórem a drugie sercem takoż się w siebie zrazu wybyli że ich już nigdy osobno więcej nikt nie zobaczył - takoż i mają wspólnie na imię - anioł z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. daję to tu i na limeryki i do dyskusji krakowskiej, hi, bo wiersz niczym niestety mnie nie poruszył, prócz tego, iż dał mi powód do stworzenia własnego anieliska
M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Tak sobie myśle - mam swojego niewirtualnego jamioła. A co za tym idzie - mało mnie interesują te wirtualne. Czyli - nie dla mnie. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jajć - ale dałeś czadu kurczesz - jemioła - anioła hihihi - dzięki z ukłonikiem i pozdrówką MN
Oxyvia Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli to prawda, to Ty jesteś absolutnie wyjątkowy facet. I Twój Jamiołek powinien Cię cenić jak żywy, chodzący, wielki wór złota lub brylantów. :-)
kyo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 nie ten dział. proponuję warsztat, pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dokładnie. po kiego publikować niedopracowane wiersze w Z ??? pozdrawiam Espena :)
allena Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dokładnie. po kiego publikować niedopracowane wiersze w Z ??? pozdrawiam Espena :) Z moich obserwacji wynika, że jeszcze zależy troszeczkę od tego, kto publikuje w dziale ''Z'' :) A.
'Ivonne' I.W. Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mirime... wiesz, że uwielbiam ten wiersz:) Nie ma nas, choć przecież jesteśmy! Świat wirtualny, jest w gruncie rzeczy realnym światem, bo tworzą go ludzie – nie Anioły. Mimo to zmysł widzenia często okłamuje zmysł czucia i powoduje, że zapominamy o tym, co istotne. Tak trudno uwierzyć w coś, gdy nie można tego poznać namacalnie...
'Ivonne' I.W. Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja to zauważyłam ;)
M._Krzywak Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli to prawda, to Ty jesteś absolutnie wyjątkowy facet. I Twój Jamiołek powinien Cię cenić jak żywy, chodzący, wielki wór złota lub brylantów. :-) A złote słowa :) Napisze wiersz o "Aniołku" następnym razem, to się dziewczętom spodoba...
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli to prawda, to Ty jesteś absolutnie wyjątkowy facet. I Twój Jamiołek powinien Cię cenić jak żywy, chodzący, wielki wór złota lub brylantów. :-) A złote słowa :) Napisze wiersz o "Aniołku" następnym razem, to się dziewczętom spodoba... eee nie wierzę... ten Pański Janioł to chyba jednak wirtualny. Prawdziwe Janioły nie wybierają trzy-kulkowych, bo nie chcą ich roztopić w miłosnym uścisku. Wiersz sporo zyskał po cięciach Romana Bezeta. Koniec jednak jest trochę kulawy (mam na mysli ostatni wers oryginału i wariacji Romana). Sama teraz nie mam dobrego pomysłu na ten wers. Może później. Pozdrawiam : )
Dorma Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Wiersz ani mi się podoba ani niepodoba. Niepotrzebnie Pani tłumaczy te anioły: "które są ale ich nie widać" - ten wers do kasacji.. a będzie lepiej..
Rekomendowane odpowiedzi