Marlett Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 przed świtaniem sen nie potrafi się skleić przychodzisz milcząca mowa wymusza bym się bała nocy palcem dotknąć nie możesz żyję i nie masz do mnie dostępu
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 przed świtaniem sen nie potrafi się skleić przychodzisz milcząca mowa wymusza bym się bała nocy palcem dotknąć nie możesz żyję i nie masz do mnie dostępu ////////////\\\\\\\\\\ powtarzać się ? ;) chyba nie muszę lekko tylko wersyfikację nagiąłem i nic poza tym wieczności.
Marlett Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Na jutro do zastanowienia:) Dziękuję.Dobrej i spokojnej ...:)
zak stanisława Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 słowa wyjęte z mojego życia pozdrawiam ciepło i jeszcze mikołajkowo!eS
M._Krzywak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Tomasz ściął inwersje i dobrze to tekstowi zrobiło - też jestem za tym delikatnym zabiegiem, jakiego dokonał. Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Marlett, wstępna "analiza" nasuwa mi pewną wątpliwość, W astronomii jest taka kolejność noc - brzask - świt - dzień u Ciebie pierwszy wers wprowadza nas w świt czyli tuż przed dniem. A dalej cofasz miłośnika poezji do nocy. Chyba lepiej byłoby, gdyby w pierwszym wersie był brzask, który graniczy z nocą, ale świt? Świt to już prawie dzień. To tyle tytułem wstępu. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Egzegeto,niewątpliwie masz racje, ale nie do końca chodzi tylko o astronomię. Jeszcze jest świtanie myśli. Poza tym przed brzaskiem-chcę uniknąć brzęczenia, myślę ,że czytelnik wie, że chodzi o późną noc. Świtanie jest bardziej leniwe i delikatniejsze niż świt. To tyle..PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 widzisz Marlett, to tak jest jak pragmatyk bierze się za poezję żadne niuanse tudzież metaforyczne subtelności nie chcą przebić się ponad szkiełko i oko:))
Marlett Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie nie tylko z Twojego.. Pomikołajkowo pozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jeśli tak, to tak..:) PozdrawiaM.
macte poema Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ach, tytułu nie można zmienić, chociaż wydaje się zbyt szorstki. Balans to przecież obopólna gra - tak mi się wydaje. Sam wiersz bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 M.Poema i o szorstkość właśnie chodzi. Dziękuję i serdecznie pozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi