egzegeta Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Serce ma swoje racje, których rozum nie zna - Blaise Pascal pragnienia krążyły blisko nieba wciąż nienasycone teraz opadają bezwiednie w nicość zawodu pustka po tobie zstąpiłaś na ziemię szarzyzną wieje paskudną choć wczoraj śmiech w słońcu się złocił gołębia pokonał wróbel pewniejszy od sakramentalnych zaklęć och naiwny! myślisz ktoś z tobą związany raz nie może się rozstać kruszeją mury padają trony odlatują uczucia na dach marzeń z powrotem / po korekcie /
Judyt Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 takie historyczne troszke te ckliwości,dygresja:czy marzenia są w zasięgu ręki,czy to nie historia?
egzegeta Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a bo historyczne:) Marzenia są zawsze i wysoko i w zasięgu ręki te wersy starają się oddać rozterki bliźniego i pisane dawno. Może da się to uwspółcześnić..? takie mam marzenia:)) Pozdrawiam Cię Judytko PS. Jeśli ktoś poradzi mi - "wywal te rymy" - to wywalę:)
M._Krzywak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 2 wers - "twoje-ciebie" - to do poprawy na pewno a reszta - miękko, zbyt miękko - ale to warsztatowa opinia :) Pozdrawiam.
Eugen De Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeżeli rymy, to dlaczego takie wprost: przymiotnik do przymiotnika- paskudny-złudny; rzeczownik do rzeczownika - brzemię -ziemię. A może bardziej należałoby poszukać np:jeszcze-wiersze albo powoli- soli- boli
egzegeta Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Panie Michale, oczywista - uwagę w 100% przyjmuję i jak zawsze bardzo dziękuję:) Panie Eugeniuszu uwagi również przyjmuję i bardzo jestem wdzięczny:) PS. Już po obu korektach
Judyt Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 marzenia Twe sięgają możliwości Wiktorze:)!
egzegeta Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko, w moim wieku marzenia przemieniają się w nadzieję, a ten wiersz zdaje mi się będzie miał mało romantyczny tytuł "Przestroga, aby nie zrobiono cię w durnia" Dziękuję Ci za słówko i pozdrowionka :)) PS. A wiesz, że myślę o tym bziku:)
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 ładnie ładnie mnie ten wierszyk nie bierze wolę Ciebie w standardowej oprawie wieczności.
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomaszu trafiłeś, bo i mnie to nie widzi się. Chyba na warsztatcie sie skończy. i dzieki Ci serdeczne że w ogóle zahaczyłeś o mnie Pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Momentami trochę patetycznie,ale są momenty ciepłe i mięciutkie jak wosk. PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlettko, to juz chyba ostatnie komenty i Tobie przyznam się... z tego nic nie będzie, a wiesz dlaczego ... to jeden z nielicznych utworków .........bez koniaczku:( Nie wiem jak to się stało:) Dziekuję Ci za słówka, ale wolałbym jakąś radę w stylu -weź to usuń z warsztatu albo weź się do roboty:)) Pozdrawiam serdecznie
Marlett Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Wiktorze! - tak?, dobrze, mówię? E tam,przysiądź troszkę i popracuj. Ja nie używam dopalaczy,nie umiem. Dla mnie najważniejszy jasny umysł. PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no trudno. Dziękuję, popracuję. Jasny umysł? Tym jaśniejszy, im bardziej rozszerzone naczynia krwioprzenośne:)) PozdrawiaM
Marlett Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ...i nie wątpię w efekty. PozdrawiaM.
Judyt Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Tamta wejsja Ciebie była lepsza, zgadzam się z Tomaszem Bielą, ale myślę, że i ta nie jest zła, ma tego "bzika"! pozdrawiam serdecznie ps. dopalaczom mówię- nie!;)
egzegeta Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Judytko, ten wiersz prawie w całości zmieniony i komentarze raczej nieaktualne, gdyż mam taki zwyczaj, że korekty wprowadzam na "gorąco". Dopalacze? Oczywista, że NIE!!! Całe życie byłem abstynentem trunkowym To tylko teraz, gdy jestem poetą:)))))))))))))))))) stałem się % apologetą:) Pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Oczywiście wiem,że " na gorąco" zmiany są- widziałam poprzednie, lecz nieśmiałam wtrącać słówka:), pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi