Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bez przyjaciół spod rynsztoku i wariactwa na pojutrze idzie sobie szarym miastem pan poeta w pełnym lustrze, ktoś go mija, ktoś prześciga, ktoś tam patrzy - nibt na co? pan poeta pierś wydyma z wdziękiem jak na wodzie kaczor, bez wyrazu i bez skruchy twarz poety zdjęta z krzyża, wszak on cierpi za miliony, nikt nie będzie mu ubliżać, nikt mu skrzydeł nie odrąbie, szanowany ... wokół ... wielce, nawet czas - jedyny pan bóg musi mu popuszczać lejce, dokąd idzie, jak, którędy - niech nikogo nie obchodzi, pan poeta w pełnym lustrze sam do siebie plącze drogi, próżne miasto, próżni ludzie, i pointy marne ostrze, bo poeta - nim do siebie dojdzie - pierwej buty dotrze. ------------------------------------ [pogwizdywania poety (lustereczko - powiedz szczerze w niebie jestem czy też na papierze, lustereczko - bardzo proszę nosi mnie czy sam się miastem noszę.)]
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ... Brak słów... Nietypowy jak wszystkie pana wiersze, dlatego bardzo mi się podoba. Świetny. Jejku... nie wiem jak ująć własne myśli. :( Eh... Niesamowity wiersz... Do ulubionych. Pozdrawiam.
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przestanę czytać bo się nabawię kompleksów. Pasuje mi jak ta lala. Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Annabel - proszę nie nosić mysli - tylko z mostu - spróbuję złapać Panie Tomaszu (kamilu) - nie wpadajmy w kompleksy (bo to zaraźliwe - tylko czoło do góry - pochodzimy po swoich mieścinach chendogich i może gdzieś w jakimś zaułku się spotkamy spróbujcie coś napisać o formie o stylu o ... wiecie o czym - żebyśmy o wierszu pogadali pozdrówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiem czemu ale kojarzy mi się z "Zaczarowaną Dorożką" Gałczyńskiego, może ten motyw wędrówki?? Sam nie wiem Na formę to ja za bardzo nie zwracam uwagi, na treść patrzę, a treści tu aż nadto wręcz kapiące treścią i tak sobie myślę hmmmm może zajrzę do Ciechanowa jak się zrobi cieplej.... Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapraszam, zapraszam - ale dorożek Ci u nas mie zawiele - jedynie czasem na targu jakimś - ktoś jeszcze się zjawi jak "cud nad Łydynią (taka tu rzeka)" a tak wogóle to o innym mieście (Przasnysz'u) - nie wiem czemu tak mnie tęsknotą ciągnie mnie do gniazda - tam przynajmniej mam gdzie pogwizdać i lustereczko kupić i przyczepić sobie do patrzenia w tył bez odwracania - może dlatego że ...tam jestem sobą.. a tu w Ciechanowie ...tylko sobą... pozdrówko W_A_R
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz bardzo mi sie podoba..Taki inny od reszty.Taki cieply, wywazony, poetycki i jeszcze wiele by mozna epitetow napisac.. Widac u pana te lekkosc pisania, ta plynnosc.. I jedno panu powiem.Ci co nie znaja sie na rytmnie i nie wiedza jak go wprowadzic w swoich wierszach powinni sie od pana uczyc..Alez pan plynie..
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dormo i nie wiem co odpisać - zdarłem buty moze dlatego płynę - dziękuję za miły komentarz - ale lustereczko chowam do kieszeni - aby się nie zbiło - bo to ważny element wiersza i wpadam w tłum - pochodzę trochę w masie - może mnie miasto zje jak śliwkę w pączku na drugie śniadanie - a może jak ta śliwka wpadnę wkompot własnego zapatrzenia się - eeee - spacery u mnie takie niespokojne - nie radzę się uczyć ode mnie kroku w butach - może gołą stopą ... po rozbitym lustrze - w każdym bądź razie przestałem gwizdać pozdrówko W_A_R
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lubię czytać Pana wiersze. Pozdrawiam Tadeusz
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Panie Tadeuszu - a może Pan by spróbował coś napisać o formie, stylu - brak mi tego - proszę - przyjmę z wyrazami szacunku pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi