Espena_Sway Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 POJEDYNEK III – "...Bo gdzieś jest inaczej. Jest ktoś?” Puentę wiersza uczyń motywem rozważań poetyckich. Temat wbrew pozorom bardzo dowolny; może obejmować zarówno motywy metafizyczne, jak również intymne. Kyo vs. Tomasz Biela Reguły: 1. Oceniacie teksty tekst 1 - ocena; tekst 2 - ocena możliwa punktacja - 0 lub 1 2. Brak wyniku remisowego 3. W głosowaniu mogą brać tylko osoby zarejestrowane na forum 4. Autorzy mają 48h na wklejenie tekstów .Czytelnicy kolejne 120h (5 dni) na ocenę 5. Sędzia pojedynku – Espena Sway - podlicza głosy, ogłasza zwycięzcę. 6. Wiersz musi być nowy! Zaczynamy odliczać czas od dzisiejszego wieczoru, godziny 21.00 Autorzy do 21:00 dnia 29.11.muszą wkleić teksty Głosowanie zaczynamy kiedy drugi tekst zostanie wklejony (może być wczesniej,jeśli autorzy się wyrobią). Rywale nie komentują swoich tekstów, nie oceniają przeciwnika, a jeśli dyskusja z oceniającymi jest konieczna to chociaż kulturalnie. Po drugim wklejonym wierszu ogłoszę do kiedy dokładnie można głosować. Powodzenia Espena Sway :)
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Ahoj pośród niemych ról które są mniej lub bardziej refleksyjne oddech jest wyrazem którego nie widać jest wszystkim co na nas wpływa jak widmo dopuszcza się anonimowych nieświadomości można odejść zasypiając w najgłębszych płucach jakie tylko nam urosną podczas sztormów w pianie pierzyny obudzić nowy ląd
kyo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 miasto na małej wyspie to najwyższy ton morza, mroczna powłoka toni. podpalane ropą fale. ktoś w nocy, wbijał powoli w serce harpun, a potem wyjmował, i zwijał ciągi słów w zgrabne ruloniki. mogliśmy zawęzić sens mętnych znaczeń. ułożyć z klocków miasto na małej wyspie, i mapę do nowych ulic, stacji, lotnisk. i przybrać - z czasem - ekstrawagancki kamuflaż mieszkań&łóżek. dokąd? do kolejnego tąpnięcia piórka, chybotliwego odwrotu z obranego kursu. a mieliśmy obudzić się na kruchej błonce liści&prześcieradła, i wskoczyć w dziurawą przestrzeń wspólnych weekendów – czarniejszą od ziemi, węgla, i boga.to boli. będziemy się bronić dymem i ogniem…będziemy dryfować, bo straciliśmy kontakt z bazą, a wiatr rozbił armię lasu, zrobił wyłom. teraz wystarczy przemknąć pod kłębkiem chmury.
Espena_Sway Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 no więc mamy obie publikacje, zapraszam do głosowania :)
Jerzy Rybak Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 nie czytałem ani pierwszego - ani drugiego tekstu. niemniej: 1:0 dla kyo pozdr.
JACEK KAWECKI Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 i jak dla mnie tez 1:0 dla kyo pierwszzy tekst jak dla mnie za prosty, juz sam tytuł odrzucił mnie od niego na pewno jest w nim jakaś konwencja, zamysł natomiast drugi wiersz bardzo rozbudowany, tytuł dobry dopowiada juz na samym wstępie widać wiersz przemyślany i starannie dopieszczony, gratulacje kyo
Espena_Sway Opublikowano 29 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc skąd ten komentarz Jureczku?
kyo Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie dziękuje panu rybakowi, ale taki głos wg. mnie nie powinien się liczyć. może pan sobie darować osobiste urazy. proszę uczciwie ocenić wiersze albo wykasować swój śmieszny wpis.
Jerzy Rybak Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie dziękuje panu rybakowi, ale taki głos wg. mnie nie powinien się liczyć. może pan sobie darować osobiste urazy. proszę uczciwie ocenić wiersze albo wykasować swój śmieszny wpis. Dlaczego nie powinien się liczyć? nie ma obowiązku uzasadniać swojej oceny, prawda? Skąd Pan wie, że nie blefuję? A dlaczego tak? Otóż wiersze Pana Bieli krzyczą – ‘szukaj, może coś w nas znajdziesz’ – Pańskiego pisania, Panie kyo, w ogóle nie znam – co pozwala mi święcie wierzyć, że jest przyzwoite :P
Espena_Sway Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w regulaminie nie pisze, to fakt, ale każdy przyzwoity komentujący powinien. więc, albo uzasadnisz komentarz, albo się on nie będzie liczył.
Espena_Sway Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 z racji małgo zainteresowania i ilości głosów przedłużam głosowanie do piątku Espena Sway
Espena_Sway Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 zamykam pojedynek. chciałam podziękować wszystkim, którzy tak ochoczo komentowali i docenili naszą pracę [w sumie pracę Tomka i Jasia]. wynik remisowy 1:1 Espena :)
kyo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 ja również dziękuje;) a szczególnie Tomkowi za pojedynek i Karolinie za to, że się starała:)
Rekomendowane odpowiedzi