Marlett Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 jesteśmy jeszcze tak młodzi póki świat się rozszerza na umyśle zwątpienia nie będzie czas zatrzyma nic zawrze wszystkie rzeczy rzeczami nie będące trzy trwania zapadną w ognisko świadomością istnienia przytul mnie wiosenna łąko jak kiedyś
egzegeta Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Marlett w pełni jeszcze sensu nie chwyciłem - to plus dla wiersza ale "wszystkie rzeczy rzeczą nie będąc" coś mi tu brzeczką brzęczy:)) Obowiązkowo powrócę tu ...
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 ''nic'' - nie może być czymkolwiek,więc nie jest rzeczą. ''nic'' zawrze wszystko - skomplikowane,wiem. PozdrawiaM.
Niewierny Tomasz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To może tak: czas zatrzyma nic zawrze wszystkie rzeczy rzeczami nie będące trzy trwania zapadną w ognisko świadomością istnienia tak chyba logiczniej i stylistycznie. Bo ja też się zatrzymałem nad tym co egzegeta. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Oki.jeśli jest jaśniej,bo taka była pierwsza wersja. Tomku ,dziękuję za wsparcie:)))) PozdrawiaM.
Niewierny Tomasz Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, jest jaśniej bo "rzeczy" są w liczbie mnogiej, a Ty miałaś tam "reczy rzeczą nie będace" wiec to się ze sobą kłóciło. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Tomku,to jest wytłumaczalne dlaczego w dwóch liczbach,ale może tak zostać. Nie chcę jeszcze bardziej czytelnikowi gmatwać , bo i tak już trochę jest:))) PozdrawiaM:)
zak stanisława Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 rozumiem te dwie liczby.... ale najlepszy jest powrót do wiosennej łąki, niestety tylko wiosną astronomiczną to jest mozliwe, w innej już tylko jesień góruje.....liściem opadającym i szronem.. pozdr Es
Marlett Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ale dobrze przypominać sobie o miłych chwilach. PozdrawiaM.
Ewa_Kos Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ciekawie postrzegasz rzeczywistość, czym zawsze zaskakujesz...+ Pozdrawiam serdecznie:)))) EK
Marlett Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiele za nami, a jeszcze tyle do odkrycia. Dziękuję i serdecznie pozdrawiaM.
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 jesteśmy jeszcze tak młodzi póki świat się rozszerza na umyśle zwątpienia nie będzie czas zatrzyma nic zawrze wszystkie rzeczy rzeczami nie będące trzy trwania zapadną w ognisko świadomością istnienia przytul mnie wiosenna łąko jak kiedyś ////////////////////\\\\\\\\\\\\\\ młodzi póki świat się rozszerza na umyśle zwątpienia nie będzie czas zatrzyma nic zawrze wszystkie rzeczy rzeczami nie będące trzy trwania zapadną w ognisko świadomością istnienia przytul mnie wiosenna łąko jak kiedyś ///// powtórzę że rzeczywistość przedstawiasz w ciekawy sposób w podobny czasami jak... sama wiesz bo zdążyłem przeczytać. wieczności.
Marlett Opublikowano 27 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Tomku ,kiedyś postaram się i napiszę ''ładny''wiersz. PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi