BlackSoul Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Chcę być strasznie kobieca. Przypinam do piersi broszkę nawlekam na szyję czerwone korale czerń oplata mi biodra wspinam się na szpiczaste noski żeby być ponad tłumem zabawek. Chcę odzyskać kobiecość. Zamazuje ręczne rany wygładzam puszystość fal obciążam wytarty aksamit podrywam odbicia obrazów żeby przypomnieć sobie piękno. Wyrosłam z kobiecości.
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 chcę być strasznie kobieca naturalna jak czerń przypinam do piersi broszkę wspinam się na szpiczaste noski żeby zdeptać natłok zabawek chcę odzyskać kobiecość obciążając wytarty aksamit podrywam odbicia obrazów żeby przypomnieć sobie piękno wyrosłam z kobiecości /////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ wieczności.
BlackSoul Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 niestety nie Tomku ;) wybacz ale nie mogę tego wiersza poddać takiej przeróbce ... ale dziękuję
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma za co zapraszam do siebie
Jaro Sław Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Jest to jakaś ikona współczesności...
egzegeta Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 wspinam się na szpiczaste noski żeby być ponad tłumem zabawek -----usuwam 2 x się Zamazuje w drugiej strofie trochę przydużo czasowników ale można przeżyć :) trochę dziwna dla mnie ta kobiecość ale ---Kobiecość nie jedno ma imię--- Pozdrawiam
Jaro Sław Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Ale to o dwu światach jest, ten zewnętrzny, próbuje połączyć i delikatnie wprowadzić w rzeczywistość ten wewnętrzny poraniony, a to rzeczywistość nie tylko kobieca, ale sposób jak najbardziej kobiecy....
BlackSoul Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Są to dwa okresy : dzieciństwa kiedy chcę być kobietą i starość kiedy pragnę wrócić do kobiecości. Jaro jak zwykle masz ciekawą interpretacje ;) Dziękuję za komentarze ;) mam nadzieje że na tylu sie nie skończy.Może trzeba coś jeszcze poprawić ?
zak stanisława Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 "Chcę odzyskać kobiecość. Zamazuje ręczne rany wygładzam puszystość fal obciążam wytarty aksamit podrywam odbicia obrazów żeby przypomnieć sobie piękno. Wyrosłam z kobiecości." z kobiecości nigdy się nie wyrasta, mimo wszystko, mimo wieku... za dużo czasowników w tej zwrotce, może jakoś zmienić? Zamazuje wygładzam obciążam podrywam przypomnieć pozdrawiam ciepło ES
Rekomendowane odpowiedzi