Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kąty ścian patrzą podejrzliwie
- nie dla nich zabawa w chowanego
one mają zawsze to samo miejsce

gdyby miały się gdzie ukryć
już dawno nie byłoby mieszkania -
podłoga zrównałaby się z sufitem

tak bezczelnie
tak bez okien
-

warczą klamki drzwi co nie znoszą prozy
uporczywie zaglądającej
przez dziurkę od klucza

i wieszak jakiś zimny

ludzie nie rozumieją
że w domu nie lubi się ciszy -
tu należy powiesić płaszcz i zakaszleć

Opublikowano

BARDZO mi się podoba.

ludzie nie rozumieją
że w domu nie lubi się ciszy -
tu należy powiesić płaszcz i zakaszleć

- więcej takich fraz proszę.

i dziękuję, wiersz - z przyjemnością - przeczytałem dwa razy.

Opublikowano

ooo, rozpieszczacie dzisiaj nieszczęsne kaliny, rozpieszczacie ;)

jerzy - prawdę powiedziawszy to wers przez ciebie przytoczony napisałam już dawno. po niewielkiej modyfikacji postanowiłam umieścić go w poincie specjalnie dla niego stworzonego utworu. no i voila. miło, że wpadłeś :)

kamila - ależ proszę. ;)

pozdrawiam
kal.

Opublikowano

Kolejny, obok "Porannej audycji", inny wiersz... i przez tą odmienność ciekawy.
Czuć to zimno, nie powiem. Wers..."warczą klamki itd..." zapisałabym... klamki warczą u drzwi - nie znoszą prozy.. itd...(bez co) Za wiersz i tak zostawiam plus...
Pozdrawiam... :)

Opublikowano

witam w poniedziałek orgowiczów i bardzo dziękuję za wizyty

nata: kiedy ja nie chcę przesadzić z myślnikami. uwielbiam je, ale lepiej korzystać z umiarem ;)

kyo: no ok - na to mogę się zgodzić. może być zimny? :>

anna: jeśli nie zrobię przestawienia, to trzeba będzie użyć myślnika, a o tym już pisałam wyżej. a świetność skrzętnie chowam ;)

pozdrawiam
kal.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Droga Weno, odeszłaś ode mnie tak daleko, że mogę dotknąć twojej nieobecności. Czekam na ciebie z utęsknieniem, a ty przychodzisz tylko po dragach, jak ten "przyjaciel", który nie dość, że nie poda ci ręki, to jeszcze zepchnie cię ze szczytu. Kiedyś byłyśmy blisko, a teraz nie wiem, gdzie jesteś i komu pomagasz. Co sprawiło, że jestem ciebie niegodna? Ile modlitw muszę do ciebie wznosić, byś chciała znów ze mną pracować? Tęsknię za tobą. Boję się, że już nie wrócisz. Boże, nie umiem nawet napisać tego głupiego listu, skoro cię nie ma. Bez ciebie jestem nikim, bezwartościowym zlepkiem mięśni i płonnych myśli. To ty nadawałaś sens mojemu istnieniu, bez ciebie wszystko jest takie bezbarwne. Mogłabym nazwać cię suką, powiedzieć, że jesteś wybiórcza. Ale to nieprawda. Pozbyłam się ciebie, nie do końca umyślnie i zostałam sama, z gorzkim posmakiem żalu na języku.Wierzę, że jeszcze wrócisz. Czekam tu na ciebie i nigdzie się nie wybieram. Jestem ci wierna, potrzebuję cię i tobie powierzam życie. Wróć do mnie, proszę, i zostań ze mną póki śmierć nas nie rozłączy.
    • @Alicja_Wysocka Staram się, ale czasami mi nie wychodzi. :))To przy Twoich wierszach łagodnieję. Niekiedy poezja łagodzi moje emocje. :)
    • @infelia   Zabawne! Ale Gośka powinna być przywołana do porządku! Nazywać przy dzieciach ich ojca bałwanem i do tego starym i głupim - to jak strzelić sobie w kolano -  porażka wychowawcza. Już widzę, jaki ojciec w ich oczach będzie miał szacunek! Samo życie!
    • @Christine Jednak jesteś milutka :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Christine Zapraszam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...