Daniel Bartkowski Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 zostańmy jeszcze przez chwilę podobni do prześcieradeł niech zza paznokci powoli wypływa śnieg sufit zliczymy od tyłu latem liście zrzucimy latem liście zbierzemy tak po prostu dla smaku w nic nie będziemy wierzyć aż przyśnią nam się mosty dostrojone do potrzeb
kalina kowalska Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 - ładny tytuł - do poprawy literówki - staram się sobie wyobrazić jak długie muszą być te paznokcie, żeby się za nimi zebrało tyle sniegu, żeby mógł wypływać - zwłaszcza powoli - druga zwrotka mocno skomplikowana ("sufit zliczymy" - a o czym to?) i odstająca aurą od sugerowanego w pierwszej klimatu zimy - ładnie brzmi, ale dla mnie nic ponadto pozdr
Rhiannon Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Sądzę, że ta druga zwrotka miała po prostu znaczyć tyle, że "nic nie róbmy, zostańmy, gdzie jesteśmy i gapmy się w przestrzeń ot tak, po prostu". Znaczy, jeszcze prostszymi słowami - leńmy się, bo tak. Mam rację? Wiersz mi się ogółem podoba, tylko czemu polskie znaki masz tylko do trzeciej zwrotki, a dalej jakoś Ci wymarły...? ;) Popraw, błagam, bo mordujesz takimi błędami połowę uroku wiersza. Pozdrawiam, R.
Daniel Bartkowski Opublikowano 20 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 poprawiłem
Rhiannon Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Fajnie! :) Ja też, bo właśnie zauważyłam, jak wyglądał mój komentarz jeszcze przed chwilą... :) Pozdrawiam, R.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Daniel, dobre zakończenie, te śnieg zza paznokci na nie, ale ogólnie podoba mi się, pozdrawiam...:)
Rekomendowane odpowiedzi