Karol Samsel Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 W przededniu Wszystkich Świętych to że Heinz Ross urodził się w 1912 a zmarł 24 lata później wciąż mówi mi niewiele sumienie podpowiada że należy pamiętać o jego śmierci nawet gdy rozkłada się widelce w pokoju jadalnym tym bardziej że został pochowany po wietrznej stronie pagórka tam znicze gasną przed zapaleniem a śladom stóp wszelakich deszcze mówią precz kto wie może nawet kolędę w wigilijną noc zadedykuję wierze we wskrzeszenie Heinza Chrystus z jego grobu nie miałby nic przeciwko
zak stanisława Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 ja też nie mam a prawdę mówią wiele jest jeszcze grobów poniemieckich na starych cmentarzach ziem zachodnich,wykrzywione krzyże straszą nienaszą wiarą w człowieka niszczyciela... pozdrawiam ciepło ES.
Jerzy Rybak Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 świetne dziękuję i pozdrawiam
Karol Samsel Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Dziękuję serdecznie za opinie:). Ocalić od zapomnienia każdego bez wyjątku - to ponad ludzkie siły i to chyba największy dramat. Pamięć niestety nie jest wieczna, co potrafi przerazić. Zatem pamiętajmy, dopóki możemy pamiętać. Sam żałuję, że zapominam... w codzienne szare dni. Pozdrawiam wszystkich:).
Nata_Kruk Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Karolu.... trafnie określiłeś... "ocalić od zapomnienia każdego, beż wyjątku - to ponad ludzkie siły i to chyba najwiekszy dramat".... Dobry wiersz, szczególnie przypadła mi go gustu strofka ze zniczami i wigilijną nocą... ale całości i tak daję pozytywną ocenę. Pozdrawiam... :)
Karol Samsel Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Bardzo dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi