adam sosna Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Nie piszę By nikt śmiać się nie śmiał ze słów Drwić z karlenia Polskiej mowy Na przedpobojowisku usłyszanej od Matki Boskiej Nie piszę Bo brak umiejętności zatrzymuje rękę nad klawiaturą Chciwie śnię o uznaniu gdy nikt nie widzi Na jawie trącam sensy dźwięczące lekutko Nie piszę Że lewa bez zgody z prawą pozostaje Udają jedno ciało - nie trafiają na siebie Pięści przymuszane ataksją mijają się Adam Sosna (2006.11.06)
Bea Sza Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 zawisłam w zamyśleniu nad słowami wiersza i zatanawiam sie skąd znasz moje uczucia???
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 nie znam przypadkiem trafiłaś na słowa, które je w jakimś stopniu oddają
Tali Maciej Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "śmiać się nie śmiał" tu by się zdała zmiana szyku albo jakiś zamiennik, bo brzmi jakoś tak nie tak a tak pozatym jeśli sam tutył już mówi "nie piszę" to po co to wszystko?
Ewa_Kos Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. By nikt nie śmiał się śmiać ze słów Panie Adamie - tak bym zapisała pierwszą strofę, ja wiem ,że to jest to samo, ale może prędzej dotrze do odbiorcy:))) A.R.
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "śmiać się nie śmiał" tu by się zdała zmiana szyku albo jakiś zamiennik, bo brzmi jakoś tak nie tak a tak pozatym jeśli sam tutył już mówi "nie piszę" to po co to wszystko? "śmiać się nie śmiał" - odniesienie do "Kabaretu Starszych Panów" nie śmiał śmiać się - oryginał trudniej się wymawia a o to mi chodziło chodziło też by rozdzielić oba śmiechy zamiennik? odpada Nie piszę - ironia
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Ewa Kos myślałem nad taką zmianą oryginalnie jest trudniej jak Pani zauważyła a oto mnie szło
zak stanisława Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Nie piszę Że lewa bez zgody z prawą pozostaje---też o tym pisałam, ale tylko pisałam... Udają jedno ciało - nie trafiają na siebie Pięści przymuszane ataksją mijają się pozdrawiam ciepło ES
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 zak stanisława jest mi przykro i wesoło przykro, że nie pamiętałem źródła wesoło - bo dobre rzeczy pamiętam
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 dzie wuszka kijem? :) smutki poszły precz?
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 to się cieszę!!! bardzo ps z F-16 też się cieszę (trzeba się Amerykanom podlizać)
Jerzy Rybak Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 pięści przymuszane ataksją mijają się reszta jakby niepotrzebna pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Jerzy Rybak w tej zwrotce? czy dwie pierwsze też?
Jerzy Rybak Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli o mnie idzie:nie piszę pięści przymuszane ataksją mijają się tyle. tyle i jest świetnie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi