zak stanisława Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Oskar chciał przestać rosnąć w proteście przeciwko okrucieństwu świata dorosłych* KOCHANI dziwicie się że czeski film niepotrzebnie dobrze wiecie dlaczego właśnie do was do wszystkich razem i każdego z osobna zastanawiam się i obieram cebulę błędów niech was szczypie w oczy aż po dziurę w mózgu popioły sypią na głowę wyrzuty nawarzone piwo pijemy bez końca bez trupich czaszek a jednak podobnie nasze Oskarki bawią się w dorosłych dorośli w ciuciubabkę śmierć wybrała skakankę bębenek Oskara nie oskarża od niemocy pękają tylko wrażliwe szyby minuta ciszy to za mało! *trzyletni Oskar Matzerath - postać z powieści "Blaszany bębenek" (wiersz poświęcony tym, co nie chcą widzieć ani wiedzieć co się dzieje na ich oczach.....)
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Opr, jak się patrzy. Pochwalony.
Marlett Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Oj tak, minuta ciszy to zbyt mało. Warto przystanąć przy wierszu i pomyśleć. ''...dziwicie się''-nie dziwię się. Serdecznie pozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. amen niejednemu na wieki.... smutne aż wściekłośc bierze.. pozdrawiam Stefanie.
zak stanisława Opublikowano 8 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, nie dziwota, jesteś matką i wiesz jak boli gdy koledzy dokuczają dziecku doprowadzajac je do śmierci... buziam
Ewa_Kos Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ja już sie wszystkiemu przestałam dziwić. Wiersz mi się bardzo podoba:) Pozdrawiam ciepło:))) EK
zak stanisława Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ewuś, już sie nie dziwimy, ale szlag trafia! obłęd! dookoła nas.cccmmokk Kosy kochane!
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Oskar chciał przestać rosnąć w proteście przeciwko okrucieństwu świata dorosłych* KOCHANI dziwicie się że czeski film niepotrzebnie dobrze wiecie dlaczego właśnie do was do wszystkich razem i każdego z osobna zastanawiam się i obieram cebulę błędów niech was szczypie w oczy aż po dziurę w mózgu popioły sypią na głowę wyrzuty nawarzone piwo pijemy bez końca bez trupich czaszek a jednak podobnie nasze Oskarki bawią się w dorosłych dorośli w ciuciubabkę śmierć wybrała skakankę bębenek Oskara nie oskarża od niemocy pękają tylko wrażliwe szyby minuta ciszy to za mało! *trzyletni Oskar Matzerath postać z powieści "Blaszany bębenek" (wiersz poświęcony tym co nie chcą widzieć ani wiedzieć co sie dzieje na ich oczach.....)
zak stanisława Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Tomku, dzięki za pomocną dłoń, wiersz stał sie wyrazniejszy łatwiejszy w odbiorze, cmokam w czółko!
adam sosna Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 dzięki pisałem coś pod tym szyldem przestałem dzięki
zak stanisława Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 sosenko, a ja piszę co mi lezy na sercu... dzięki również i pozdrówki
Rekomendowane odpowiedzi