Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
T.O 314
lekko jak piórko na wietrze
spotkać szczęście można
w przypadku w kobiecie
budować szklane domy
z betonu pewności szkicować
ferii barw życie pozoru
a gdy po latach
grunt stracony
pieniądze uczucie dewaluują
a w Twoim spojrzeniu pustka
politowanie
zimne dłonie od deszczu pożądania
na kanapie noc zasypia za dnia
nawet kot umarł
beznamiętnie w tym domu
fasada jest
za nią zimna Ty
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Annna2 Wprawdzie zainspirowałaś się obecnym konfliktem, ale to wiersz uniwersalny. To bardzo ważne i mocne, że brutalność wojny zestawiłaś z pytaniem o Boga. Bardzo przejmujące strofy - modlitwy, protestu i rozpaczy. Chciałam napisać więcej, ale chyba zabrakło mi słów - dziękuję, że piszesz na takie tematy, jesteś wspaniała.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@Alicja_Wysocka Alicjo nie odnoszę się do twojego komentarza tylko piszę ogólnie. Roma pisze cudowne teksty i nierozumiem dlaczego w to wątpi, może - przez skromność - zupełnie niepotrzebnie. Chciałbym aby była odważniejsza bo wielu autorów próbuje pisać, a tylko nielicznym to się udaje. -
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
@Robert Witold Gorzkowski Robercie, w moim komentarzu jest słowo - ewentualnie. -
Przez homanronet · Opublikowano
Czy po pożodze dać radę się podnieść? Czy upaść i nie wstać już nigdy więcej. Podobno nawet na Marsie może pojawić się życie, życie... Jaskrawy mak na glebie z truchła jadowitych skarg- niewysłuchanych. Ja chcę zatrzasnąć drzwi przed nieproszonym gościem, który drwi, tak ty... Zamykać sny przed ciemnokrwistym płaszczem brudnej rdzy. Ja, ja, Jaskrawy mak na glebie z truchła jadowitych skarg- niewysłuchanych. Jaskrawy mak na glebie z truchła jadowitych skarg- niewypowiedzianych od lat. Jaskrawy mak
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne