Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 nad ludzką głupotą nawet słońce leniem wieczorem księżyc wlecze się zmyślony za starym kościołem pijalnia promili zegar na wieży ogłuszony stoi kocury miauczą zadufane w sobie mają pomysły by ich więcej było ludkowie piją coraz tańsze trunki na pędzenie nocą już nie ma pieniędzy jakiś stary rower obsikały pieski zdolni ludzie dali złote myśli murom fajnie się żyje we wsi zapomnianej wszystko nawalone - wybraniec śpi
egzegeta Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Ewo lubię sielski pejzaż wiejski świetna dla mnie strofa: "kocury miauczą zadufane w sobie już mają pomysł by ich było więcej" Nie pasują mi mury wiejskie, zastąpiłbym płotami coraz tańsze wino - a gdzie metafora?? :)przydałaby się pomnik zastąpiłbym figurą przydrożną lub jakimś kioskiem Lubię krajobraz sielski wiejski:)) Ładnie Ci to wyszło Ewo pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 nad ludzką głupotą nawet słońce leniem wieczorem księżyc wlecze się zmyślony za starym kościołem pijalnia promili zegar na wieży stoi zagłuszony zagłuszany kocury miauczą zadufane w sobiejużmają pomysł by ich było więcej ludkowie piją coraz tańsze wino brakuje pieniędzy kieszenie wykręcam > tego możnaby się pozbyć i zrobić pauzę 2enter pomnik obsikały znów pieski przybłędy nocami dopisały złote myśli murom fajnie sie żyje w takiej zwykłej wsi wszystko spierniczone - nasz wybraniec śpi //////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ogólnie podoba się taki spokojny a jednak nastroszony obraz wieczności
Beenie M Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 oddajesz prawdę nie jednej polskiej wsi – oby ich coraz mniej może całość pozostaw bezosobową zmieniając wers brakuje pieniędzy kieszenie wykręcam pozdrawiam Ciebie i nasze sioła
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. egzegeto wiersz czeka na podszepty i dzękuję Ci za zagląd; trochę pozmieniałam i myślę, że to nie koniec:))) Pozdrawiam ciepło:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cię w moich progach - podpowiedz mi zamiennik ''spierniczone'':))) Dziękuję, że zajrzałeś i będę zmieniać:))) Pozdrawiam nieustająco! :))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie M cieszę sie z Twoich odwiedzin - mimo wszystko ''wsi spokojna, wsi wesoła''....Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Tomasz_Biela Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 spierniczone - w kompozycji całego wiersza brzmi źle myślę że dobrym zamiennikiem byłoby słowo upodlone albo od upadłe upodłe zrobić
egzegeta Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Ewo, a spróbuj zamienić "wino" wyrazem "trunki" bo wcześniej masz pijalnie promili a tu wprost stawiasz wino niech bedzie trochę szerzej, więc ludkowie piją coraz tańsze trunki bo i na wsiach wino raczej rzadko smakuje dobrze:) A wiersz zdecydowanie lepiej po obróbce brzmi:))
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku dzieki wielkie.Buźka!:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo cieszę się, że lepiej i już zmieniłam - faktycznie lepiej. Dziękuję i pozdrawiam ciepło:))) EK
Eugen De Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 nad ludzką głupotą nawet słońce leniem wieczorem księżyc wlecze się zmyślony za starym kościołem pijalnia promili zegar na wieży ogłuszony stoi ...........ogłuszony przestwić, żeby nie było rymu z "zamyslony" kocury miauczą zadufane w sobie mają pomysły by ich więcej było ludkowie piją coraz tańsze trunki na pędzenie nocą już nie ma pieniędzy jakiś rower obsikały pieski zdolni ludzie dali złote myśli murom fajnie siĘ żyje we wsi zapomnianej wszystko nawalone - wybraniec śpi Ewo, wszyscy chcą poprawiać, dawać rady - ja tylko wsuwam podszepty. Chcesz to skorzystaj, nie chcesz - jeszcze lepiej. Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coooo? Jeszcze lepiej jak nieee? No ładnie.Zawiedzionam bardzo:( EK
Eugen De Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Ewo, super plebejski dystych popełniłaś. Gratuluję.
zak stanisława Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 i ja się tu podpisuję lewą, prawom i nogamy, fajnie cito wyszło, taki obraz mam przed oczamy, pa Ewuś Kosy dwa w nosy, ES
egzegeta Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ewo, ja tak dzis rano idąc pieszkom do pracy, myślałem o Tobie pardon - o Twoim spacerze po wsi i zaskoczyłem - wycofuję się z propozycji "trunku" jako że trunki bywają szlachetne. Za to wpadł mi pomysł bełta jako coś podłego, nawet gorszego od taniego wina. Decyzja należy do Pani Ewy:) Pozdrowionka zamglone PS. Ale wiersz super niejednemu wójtowi możnaby takowy powiesić na tablicy ogłoszeń w gminie:)
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też się podpisuję, a akcyza podeprze oświatę, demokrację parlamentarną i inne budżetówki, fajno jest. Pozdrawiam, Stefan.
Ewa_Kos Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taaak, tylko czemu klucze?ja tu o nich ni słowa?:))))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też się podpisuję, a akcyza podeprze oświatę, demokrację parlamentarną i inne budżetówki, fajno jest. Pozdrawiam, Stefan. No to Wam serdecznie dziękuję za zaangażowanie; Baaardzo to miłe. Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i dziękuję za podszepty:)))) EK
Rekomendowane odpowiedzi