magdalena czernicka Opublikowano 7 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 nocami Poznań płonie tak, jak kiedyś Rzym, szkoda że nie da się go zamknąć w ciasnych schematach umysłu i pamiętać trochę dłużej niż do godziny 02.20 kiedy jest czas na zmuszenie palców do zebrania kawałków hydrożelu ze zmęczonych rogówek i ta cisza - pozornie dojrzała a może miasto kłamie i zakłada maski na swoją chudą twarz, dławi się spalinami łżąc zielenią wetkniętą w tramwaje On wcale nie jest taki zły, tylko za dużo mówi [się za niego] bo podobno miasta nie mają głosu, a Poznań zdycha zostaje tylko oczekiwanie na kolejną godzinę następnego dnia. 23.10 - łzawe pocałunki przyklejone do szyb - nic, tylko brud na ustach i szkło pomiędzy zębami, i krew - na zapas, jakby jutro chciało się płakać
Espena_Sway Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 witaj :) czytam chyba pierwszy raz coś Twojego, ale muszę przyznać, że masz potencjał. powiedzmy, że niekonsekwentnej interpunkcji się nie czepnę ;) - rozumiem, że łączy się to może w jakiś sposób z tytułem. ta fraza łzawe pocałunki nie pasuje mi do całości, mogłabym zaryzykować, że niszczy ostatnią zwrotkę, może jakiś zamiennik?jakby jutro chciało się płakać i puenta wydaje mi się do takiego tekstu zbyt banalna. może poszukać jakiegoś niedopowiedzenia w tym zdaniu? ewentualnie zakończyć na i krew - na zapas. poza tym, jest dobrze, czekam na kolejny serdeczności Espena Sway :)
magdalena czernicka Opublikowano 8 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 dzięki za wskazówki, tak to dopiero szkic i szukam jakichś inspiracji do dopracowania, może masz rację z końcówką, też mnie te łzawe pocałunki nieco drażnią. chyba warto nad tym przysiąść. również interpunkcja jest w fazie dopracowywania. dzięki i pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 cieszę się :) wiesz, jeśli byś chciaŁa, to chętnie dam wskazówki dotyczące interpuncji, ewentualnie innych zmian serdeczności
fr ashka Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 "szkoda że nie da się go zamknąć w ciasnych schematach umysłu" - i bardzo dobrze!! schematy są najgorsze, nienawidzę ich! :) mnie też się coś tu spodobało :) pozdr, fr.ashia ;)
magdalena czernicka Opublikowano 9 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 tak, schemty są najgorsze, ale łatwiej się rozumie to co w nich zamknięte. tylko, czy łatwiej zawsze znaczy lepiej ? dzięki :))
fr ashka Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 gdyby wszystko było takie łatwe, to by było nudno :) i nie bylibysmy tacy bogaci w doświadczenia a poza tym, po co unikać myślenia? ;) pozdrawiam, fr.ashia ;)
Rekomendowane odpowiedzi