Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szeroko otwieraj usta. Nakarmię Cię rodzynkami Na Twoje nie bacząc gusta, Jak karmisz Ty, złudzeniami. Nakarmię Cię rodzynkami, Słodyczą ciepło - brązową, Jak karmisz Ty, złudzeniami, Tak każde osłodzę słowo. Słodyczą ciepło - brązową Zdławię w zarodku Twe krzyki. Tak każde osłodzę słowo, Na nic się zdadzą uniki. Zdławię w zarodku Twe krzyki Aż w końcu sam zauważysz- Na nic się zdadzą uniki, To o mnie nocami marzysz. Aż w końcu sam zauważysz - Coś dzieje się między nami. To o mnie nocami marzysz I za mną krzyczysz nocami. Coś dzieje się między nami. Wiesz, że się temu nie dziwię I za mną krzyczysz nocami, Bo kiedyś Cię uszczęśliwię. Wiesz, że się temu nie dziwię. Szeroko otwieraj usta, Bo kiedyś Cię uszczęśliwię, Na Twoje nie bacząc gusta.
Indian_Summer Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jestem zaskoczony bardzo ciekawa forma wiersza... ogolnie wiersz dosc plynnie sie czyta i rymy nie raza... bardzo ciekawy pomysl na wiersz ktory udalo sie spelnic...
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Może Pan po prostu nie rozumie kobiet, Panie oyey :>
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czegoś tu nie rozumiem. Był pantum bez rymów - źle, jest z rymami - częstochowa. Eeeeeee tam. Fanta's Magoria dawaj jeszcze. Pantumy niekoniecznie, chociaż do dwudziestego protestować nie będę. Pozdr.
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 świetnie...lekko i płynnie ja protestować nie będę i mogę wytrzymać do setnego ;) pozdrawiam P.M.
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 następne teksty już nie będą pantumami, zeby sie konwencja nie przejadła ;) Ten wstawiłam jeszcze właśnie na zarzut braku rymów, chociaż w "Pantum z kawą" przytoczyłam przyklad innego białego pantumu, zatem wcale nie czuję się jakoś winna zarzucanej mi niekompetencji ;)
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A jakie będą następne?
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 białe? rymowanki dla dzieci? nie wiem jeszcze a ma Pan jakieś specjalne życzenia? :)
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tylko kobieto niczego nie rob na zamowienie bo tych wszystkich facetow zanadto ropiescisz:) Co do wiersza to jestem tym zachwycona jeszcze bardziej niz wczesniejszym..Rymowany i dluzszy ,, choc glebsze przeslanie chyba plynie jednak z tamtego Dziekuje za chwile usmiechu
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dormo, to jest niestety jedna z moich wad - lubię rozpieszczać... a może to zaleta? :) No pięknie, mam jeszcze teraz problem natury filozoficznej ;P
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam specjalne życzenie: Cokolwiek. Pozdr.
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Panie oyey, bez rymów - źle, rymy - częstochowszyzna, w dodatku za krótka? Skoro się Panu nie podobało to po co pytać, czemu krótkie? Następny ma być na 30 strof? Służę uprzejmie. Co do tematu też jakies życzenia?
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 poza tym to nie jest "to pantum" tylko "ten pantum"
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Proszę sobie sprawdzic Oczytalnię Nieszuflady. Sugeruje Pan, że Andrzej Sosnowski się myli?
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 za to niezwykle elegancka jest sprzeczka z pozycji "ja mam zawsze rację" :>
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi się spodobała ta pantum. Piszę w rodzaju żeńskim, bo lubię kobiety, zwłaszcza jak tak mi grożą "Wiesz, że się temu nie dziwię. Szeroko otwieraj usta, Bo kiedyś Cię uszczęśliwię, Na Twoje nie bacząc gusta." Pozdrawiam
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a ja myślałam, że nikt nie lubi być uszczęśliwiany na siłę ;)
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hahahahahaha..Pan Oyey przechodzi juz samego siebie.. Pani F.. nie widzi Pani ze on pania prowokuje:)?
Fantasmagoria Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widzę, jak najbardziej :) ale będe reagować nadal, bo mnie to bawi ;) lubię takie dyskusje :)
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zgadzam się z T.J. świetna ta pantum (pani tum?;) ale "z kawą" byłA chyba lepszY (głębszE) oba zabieram i czekam na "pantum z alkocholem" ;)
Rekomendowane odpowiedzi