Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kubek który czasem dziwi
choć stałym w materii swej
dostrzeżony przez dziecko:
Kubek ma jedno ucho
Człowiek ma dwoje uszu
Człowiek może zobaczyć dno kubka
Człowiek i kubek wody
ze wzruszeniem podaj
Pomóż sobie

Opublikowano

Pierwszy wers to jest dal mnie prawdziwa zagadka moim skromnym zdaniem zupełnie nie potrzebna, radził bym wstawić coś bardziej związanego z tematem albo się pozbyć.
Co do powtórzeń taka konwencja tego utworu więc muszą być
Literówka na końcu :-)
Powiedział bym, że można by ten pomysł lepiej wyrazić ale najgorzej nie jest.
Na koniec taka dygresja: nie mam pojęcia czemu ale automatycznie jak to czytam przypomina mi się Róża Różewicza bo choć temat nie ten to „zabieg” jakby podobny.
Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• byłaś wszystkim tylko nie sobą musiałem ratować swoje życie  więc oddanie poszło w las   idziemy równoległymi drogami kierunki nieznane marihuana to śmietnik  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - miło mi że wiersz interesujący - że poświeciłeś mu  dłuższą chwile - dziękuje -                                                                    Pzdr. Witaj - dziękuje ci serdecznie za czytanie i komentarz do którego             się uśmiecham -                                               Pzdr.zimowo. @Rafael Marius - @huzarc - @KOBIETA - dziękuje serdecznie - 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - nic nie poradzimy - możemy tylko o tym pisać -                                                                                               Pzdr. @KOBIETA - @Clavisa - @Alixx22 - dziękuje - 
    • Widzę,  że w piecu napalone, a i centrale też grzeje.     Pozdrawiam 
    • Komu ja jeszcze porymuję? posplatam słowa jak kwiaty w bukiecie? komu napiszę co serce czuje po prostu człowiekowi czy jeszcze poecie? Komu wiersz rymowany ułożę opiszę jeszcze jeden przyśniony ziemski raj? jakże smutno mi dzisiaj Boże gdy zamiast piórem ktoś pisze gdzieś tam AI Komu dzisiaj wiersz się skleci i muza go przytuli ile tylko ma jeszcze sił? komu śnią się szczęśliwi poeci? prawdziwą poezję chcą obrócić w szary pył Komu wiersz android poukłada? coś napisze na czczo bo nie lubi chipsów poeta z pomnika na bruk upada podeptane kartki z pamiętników i grypsów Szczęśliwszego Nowego Roku 2026 dla wszystkich piszących na portalu poezja.org życzy Maciek.J
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...