Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie rozsrzygniemy tego w kilku słowach, bo to jeden z większych problemów poezji i filozofii ;) Ale, moja bezdomna miłość, nie chce kochać na siłę, chce znaleźć mieszkanie, gdzie przyjmą ją z otwartymi ramionami. Bacznie się za nim rozgląda :) Miłość nie tylko jest w nas, inni przelewają ją w nas, a my w nich. Miłość to zamknięty układ krążenia ;) Pozdrawiam Coolt
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rozumiem, pan szuka milosci, a jak przyjdzie, to gotowy jest pan ja rozdac.Ale najczesciej,Milosc sama przychodzi i to kiedy najmniej sie jej spodziewamy M+A PS.Zycze tego panu z calego serca. [sub]Tekst był edytowany przez Maria Anonym dnia 02-02-2004 21:56.[/sub]
Ignacy_S._Mejias Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz bardzo ciekawy obraz buduje. Wiele uczuc w nim odnajduje, a to mi sie bardzo podoba. Jedyne co bym zmienil, to usunalbym pierwsze wersy z 1,2,3 i 4 zwrotki, wydaje mi sie, ze wtedy bylby jeszcze bardziej tajemniczy i dalby czytelnikowi wieksze pole do popisu. Pozdrawiam Ignacy
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam,że się tak bezczelnie chwale starym tekstem ;) Ale po rozmowie z koleżanką dokonałem kilku poprawek, a że jest to jeden z moich sztandarowych tekstów, chciałbym Was zapytać, czy tak rzeczywiście jest lepiej: W desperacji zapale Płoną wiatropylne marzeń utopie --> pozbyłem się dwóch inwersji: W zapele desperacji Płoną wiatropylne utopie marzeń Grosik szczęściwości zamieniłem na grosik wspołczucia. Ale przede wszystkim końcówka, do tej pory było: Odrzucona, niepotrzebna Bezdomna miłość dopełnia żywota Ania zwróciła mi uwagę,że umiera i dopełnia żywota to prawie to samo, dlatego to zmieniłem na: Odrzucona, niepotrzebna Bezdomna miłość niknie W fałdach śmiertelnej opończy Która końcówka lepsza? :) Pozdrawiam Coolt [sub]Tekst był edytowany przez Coolt dnia 03-03-2004 23:31.[/sub]
Ainnir Modigliani Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 śliczy.gorzki.prawdziwy. dotknął serca:)
Rekomendowane odpowiedzi