Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

dłuższe teksty

Brygida Konia

Rekomendowane odpowiedzi

no ale książki przecież czytacie, tak? to jest kwesia tego, że z góry zakładacie, że długi tekst w internecie jest kiepski? czy może po prostu trafiliście na same kiepskie? ciekawi mnie to, bo ja wolę pisac dłuższe teksty, nie kryję tego, chcę w nich zawrzeć jakąs opowieść, minimalizm mnie nie kręci. a tego nikt nie chce czytać, dlaczego? lenistwo? uprzedzenia? ignorancja?

i jeszcze dodam: przecież chyba nie chodzi o to, żeby za jednym posiedzeniem przeczytać i na gorąco w emocjach walnąć jakiś zgryźliwy komentarz... skoro na co dzien ma się internet, można czytać kilka akapitów dziennie i znajdzie się na to czas. trzeba chcieć. a ja jestem ciekawa, dlaczego nei chcecie?

"to jest kwesia tego, że z góry zakładacie, że długi tekst w internecie jest kiepski"

exactly.
właśnie tak.
nie tylko długi, krótki tekst też jest kiepski, ale na krótki nie szkoda aż tak czasu.
inna sprawa, że są różne definicje "kiepskości". dla jednych kiepski nie jest utwór, który jest sprawnie napisany. I w takim znaczeniu rzeczywiście są poprawne utwory na necie.
natomiast dla mnie coś sprawnie napisane, ale bez większego sensu jest w dalszym ciągu bezwartościowe.
Naprawdę Dobre Ksiażki wcale nie pojawiają się co sezon, wbrew temu co piszą wydawcy i opłacani przez nich marni krytycy.
zgniłe jabłko pomimo ładnej skórki w środku w dalszym ciągu pozostaje zgniłym jabłkiem. jedni nie widzą przeszkód żeby je ze smakiem spożywać.
no ale to już kwestia smaku.

• 1 rok później...

• Dodaj nową pozycję...