Martyna_Zofia_Łysakiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Umierałam tyle razy, Płacząc z bólu, prosząc o łaskę Bożą. Pragnąc się stąd już oddalić, Skończyć z cierpieniem, strachem i grozą. Umierałam tyle razy, Lecąc ku niebu, cała w słodkiej uldze. Lepiej już nic nie zobaczyć Złego, i umrzeć tak potulnie. Umierałam tyle razy, Płacząc głośno z ludźmi w chórze, Kiedy inni umierali, Trudziłam się też ich trudem. Umierałam tyle razy, Z sercem w kamień obróconym, Suchym i twardym, I wzrokiem pustym, niemym, obcym. I rodziłam się też nie raz, Wspólnie z dniem, jaskółką, słońcem, Gdy wracała mi nadzieja, Wybiegałam z duszą w dłoni.
Paulina Garu Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Szkoda, że ja nie potrafię tak pisać... Tym bardziej na serwetce w pizzeri:) Bezwarunkowo do ulubionych... Nie wiem skąd mnie znasz, ale ten wiersz jest o mnie :]
Annabel Turtle Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Obyś więc zawsze "rodziła" się na nowo. ;) Super...
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dobry wiersz.Podoba mi sie.Moze tylko zbyt duzo tych powtorzen.. I trytul zupelnie nie adekwatny do tresci.. Nie wuobrazam sobie pisane takiego egzystecjalnego wiersza na serwetce przy jedzeniu pizzy..No ale moze sie czepiam..
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam.Wiersz bardzo mi sie podoba,samo zycie. Do ulubionychM+A
Rekomendowane odpowiedzi