eselu Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Malowany stolik Pastelowy - lila- beż W wazonie jesień Jarzębiną nabrzmiewa Zaparzę Ci herbatę Wiem, że bez cukru I na stoliku postawię Ciepły ten dzień Jarzębiną nabrzmiewa Koralowoczerwone masz usta
ot i anka Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 taki o,wierszyk. Bez jakiś większych uwag, bo za bardzo nie ma do czego się przyczepić, ani czym zachwycić. sympatyczny:) pozdrawiam
Czarna Perła Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 a ja się doczepie wycięłabym "I" w pierwszej i drugiej strofie i drugie "jarzebiną nabrzmiewa"->zmień jarzębine na coś innego.. i w ostatnim wersie wystarczyłoby "czerwone" sympatyczny wierszyk, ja takie lubię i sprawia, że mi ciepło :):):) + cz.p. :)
eselu Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Czarna Perła -> Faktycznie "i" za dużo. Pierwsze "i" wywalę, drugiego nie ruszam, bo jakoś mi z nim do twarzy ;) I koralowoczerwone musza zostać. z powodów osobisto-kojarzących się-mile. korale, karole, karole, korale. różne takie. usmiech na twarzy (:
zak stanisława Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 to nabrzmiewanie to nawet... dobre
Lobo Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Przegadanie w tak krótkiej formie, to swego rodzaju sztuka..;-) pozdrawiam.;-)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ja też bym to - wybacz - pociął i zrobił miniaturkę, taką intensywnie koralowo-jarzębinowo-herbacianą, skoro tak lubisz:) W tej formie faktycznie liryka pomysłu jest rozmyta, a cały wiersz zbyt szybko umyka z pamięci. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam:)
M._Krzywak Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Ja bym ten ostatni wers wyciął - przyjdzie kiedyś go czytac na jakimś wieczorku poetyckim i co ? Nie mówie nie, nie mówie tak - czegoś brakuje, jakiegoś punktu zaskoczenia, ale z drugiej strony nie jest to badziew. Pozdrawiam.
EWA_SOCHA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 nie porywa, ale ma miły klimat; pozdrawiam serdecznie ewa
Tomasz Obłuda Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 pomyślałem tytuł tchnie zniewieściałymi poetami,i tanim sentymentalizmem pseudoitelektualistów, ale sprawdze może się mylę, i nie pomyliłem się, słaby.nic we mnie nie wzbudza nawet mi sie ziewać nie chcę, pozdrawiam
Kasia_Szymańska Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Już pisałam wyżej. Mnoża się utworki, gdzie są słoneczniki i pomarańcze, nazywa się je impresjami, pisze, że mają klimat. Tutaj natomiast mamy herbatkę i jarzębinkę. Nie porwał. Pzdr.
PoezjaOlka Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Bardzo ciepły klimat,ciekawy i sympatyczny-podoba mi się.Tylko tak dalej, a naprawde daleko zajdziesz :D jednak zamienilabym ten tytul ze "Stolika" na "Jarzębinę",sama nie wiem czemu,ale bardziej by mi pasował do klimatu . Pozdrawiam (:
Sunny Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Wiersz ma troche za bardzo ostre krawędzie a miłe zakoczenie. Może dlatego jest ciekawy.
Ewa_Kos Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie zaś porywa, bo lubię jesień i dwa dni już skubię jarzębinę na konfitury i nalewki.Plusuję jesiennie i dobrze,że jarzębina w wierszu:)))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
kyo Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 a mi się te usta na końcu bardzoo podobaja:) Pozdrawiam
eselu Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 gusta, guściki. zdania podzielone. Ale dobrze, że nie wszystkie są na nie. (: ciągle się uczymy, ciągle, bezustannie.
fr ashka Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 a nie powinno być "zaparzę Ci herbaty"?? :> mnie przypomina piosenki polskich wokalistek popowych (niektórych), a to nie na plus... choć nie ma się do czego więcej przyczepić :)) pozdr, frrr ;)
Rekomendowane odpowiedzi