Mark Kitschmann Opublikowano 4 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Powstańce wy co krojąc chleb Patrzycie w świt Zostało wam niewiele chwil By dotrzeć tam Gdzie każdy z was pocałuje Przywódcę mas Bo tam kto chce dociera w raz Lecz nikt nie wie Co stało się z zapadłym dniem Rozpłynął się Powstały dziś fabryki kart O los gra trwa A przegrasz ty bo póki czas Zamyka tych Co bunt podnoszą z ręką w grzech I szkoda ich Dopóty się obraca glob I tańczą w gniew
Mark Kitschmann Opublikowano 4 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Mój pierwszy wiersz na tym forum i zarazem pierwszy tak naprawdę wypuszczony na świat, bo do tej pory publikowałem je tylko na cichych blogach, które odwiedzały "gorące piętnastki"... Czekam na krytykę :)
fr ashka Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo podniosły jest, dlatego misie nie podoba gubię się w nim trochę, jest w nim dużo tego wszystkiego, taki porozrywany jak dla mnie czekam na inne :) pozdr, frrr ;))))
Nata_Kruk Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Mark, witaj zatem an Forum... :) Treśc sama w sobie nie wydaje mi się porozrywana, jest konsekwencja myśli, technicznie tez nieźle, choć wolę, by zabrali tu głos bardziej wprawieni w pisaniu. Mnie się Twój wiersz podoba,ot co. Pozdrawiam... :)
a._mrozinski Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Całkiem dobre.. co prawda nieco kłuje podniosły styl, ale sam wiem, że ciężko napisać coś dobrego w takim stylu. a. mroziński
Jaro Sław Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 jeśli jest to paszkwil czy satyra na błogoludowo rewolucyjne odezwy, o czym by skazywał tytuł, to tak, ale czekam na coś twojowłasnego.... pozdrawiam.
Czarna Perła Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 ja tam nie przepadam za patetycznymi dlatego trudno mi ocenić..ale ma w sobie cos co zatrzymuje tu czytelnika na dłużej. zmieniłabym coś: "Zamyka tych Co bunt podnoszą z ręką w grzech" -> -> "zamyka w grzech tych co bunt podnoszą z ręką" ehh..nie znam się, ale serdecznie witam na forum :) pozdrawiam cz.p.
Mark Kitschmann Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Cz.P. - ciekawy pomysł, fonetycznie itp. wszystko ok. ale intencję miałem taką, żeby ta "ręka" była "w grzech". Czyli "podniesiona ręka czyni grzech", ale ujęte w skrócie ;) Pozdrawiam i dzięki wszystkim za ciepłe przywitanie... Jak tylko uschnie limit to wstawiam nowy wiersz.
Czarna Perła Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, domyślałam sie, ze to może zmienić znaczenie serdeczności :) cz.p.
Rekomendowane odpowiedzi