Fanaberka Opublikowano 1 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 a kiedy przesypiamy dzień w gęsim puchu, z wczorajszym porankiem rumieniącym się w fałdach powiek, nielotne anioły z marzeń podejmują taniec. ich dłonie dzwonią lekko, wesoło klaszczą, tupią w barokowych wieżach, wdeptują w ziemię wzgórze. tymczasem skwar za oknem narasta i rosa przestaje skraplać się z niczego. dach cichnie - kawki sączą z gontu resztkę wilgoci, a ich pióra już nie wydają się atramentowe. młode mewy na wysypiskach krzyczą o morzu. obudźmy się w porę, w śpiewie ogrodu, z rannych pni, gniazd nabrzmiałych owoców, z listkiem mięty w ustach. .
Ewa_Kos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Może te mewy ''wykrzykują morze'' i wiesz co ''a'' z pierwszego wersu i ''a'' przy piórach bym znikła.Idę prosto z blou bo tam przeczytałam ten ładny wiersz. :))) Pozdrawiam ciepło :))) EK
zak stanisława Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 obudźmy się w porę, w śpiewie ogrodu, z rannych pni, gniazd nabrzmiałych owoców, z listkiem mięty w ustach. o tak, tak, tak !pięknie, wymieniam na moją deprechę, Fanko Berka
Fanaberka Opublikowano 2 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba masz rację z tym "a", zobaczę jeszcze, dziękuję :-)
Fanaberka Opublikowano 2 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Stasiu :-) Fana Berka :-)
Roman Bezet Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to ciekawe, kawał angelologii w nowej odsłonie? ;))) pzdr. b
Fanaberka Opublikowano 3 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to ciekawe, kawał angelologii w nowej odsłonie? ;))) pzdr. b to moja ulubiona zwrotka, zwłaszcza fragment o wzgórzu ;))) -logii to w tym nie ma, raczej echo jakiegoś niejasnego spektaklu, jak to w snach czasem bywa ;) Dzięki :) Fanaberka
Rekomendowane odpowiedzi