Tali Maciej Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 w blasku latarni igiełki deszczu zadyszka wycieraczek i twój senny równomierny oddech w radiu zakłócenia zniekształcone trzy czwarte chyba walc wiedeńskikruczoczarny wkroczył kot tuż przed maską niczym cień piski opon poślizg grzmot i koszmarny nastał dzień przytuleni do latarni ty na krawężniku cała w świecidełkach na resztkach szyby ślizgawka kropelek i zakrzepła na wargach cierpka krew zeszłaś na krawężniku z uśmiechem jak z jajkiem w ryju kruczoczarny wkroczył kot wprost pod kołdrę niczym cień i perlisty twój chichot słońca brzaskiem nastał dzień
bajka-bajka Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 sorki, nic tu po mnie....kruczoczarny i tyle......nie wiele daje i tym mniej bierze......pozdrawiam
marek dunat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 wszysto rozumiałem . daję trzy plusy . rytm , treść , wersyfikacja bez zarzutu . upadłem potknąwszy sie o jajko ! pustka . myślę !! upadły na ,,jajku w ryju ,,:( Na Boga ! Macieju Tali ! wytłumacz!!
John_Maria_S. Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dobrze, że napisałeś ten wiersz. Przeczytam go swojej żonie. Śmieje się ze mnie...że uciekam na widok czarnego kota. Dzięki serdeczne :) Fajny wierszyk i lekko się czyta.
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z uśmiechem jak z jajkiem w ryju==. wyobraź sobie jak wygląda twarz osoby z takim jajkiem, chciałem podkreślić przerażenie, a do tego zastygnięcie ust w pewnej pozycji dzięki za komentarz pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że się spodobał i wprowadził w wesoły nastrój pozdrawiam
marek dunat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak . tą figure rozumiem . ależ masz skojarzenia. cholerka ;-).
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 taaaa ale ja już to jajko w ryju gdzieś spotkałem tylko tera nie pamiętam gdzie i u kogo???? pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 po pierwsze- wyczaiłam cię na innym forum,hehe. a jeśli o wiersz chodzi to bardzo drażnią mnie zdrobnienia tu, "w blasku latarni igiełki deszczu" "cała w świecidełkach na resztkach szyby ślizgawka kropelek" groteskowo brzmią, okropnie! w sensie,że w ogóle nie pasują, i nie wiem jakie mają uzasadnienie? no i to jajko w ryju przy tych zdrobnieniach- robi się groteska - jesli miało tak być to tego nie widać. nie, mnie się nie podoba:( ale pozdrawiam serdecznie i deszczowo
marek dunat Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ja kiedyś go widziałem u Pawlaka z PSL-u . jak namówili go by się usmiechnął . i u Romcia Giertycha ostatnio chyba też . :))
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to powiem może tak zdrobnione igiełki mają odzwierciedlać deszcz, a raczej taki kapuśniaczek świecidełkach szyba w samochodach jak się rozbije to się zamienia w drobny maczek i dlatego te zdrobnienia a o tym jajku już wspominałem wyżej dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hie hie a ja u naszego prezydenta na jedny ze zdjęć w polityce((-: pozdrawiam
ot i anka Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to powiem może tak zdrobnione igiełki mają odzwierciedlać deszcz, a raczej taki kapuśniaczek świecidełkach szyba w samochodach jak się rozbije to się zamienia w drobny maczek i dlatego te zdrobnienia a o tym jajku już wspominałem wyżej dzięki za odwiedziny pozdrawiam ja zrozumiałam o czym ty piszesz, ja pytam tylko dlaczego w ten sposob?moznaby bylo to zastapic jakimis mniej zdrobniałymi slowami, tylko mnie sie wydaje że ty masz pocag do zdrobnien:P (spójrz na to jak wyjasniles- kapuśniaczek i drobny maczek:D - subiektywnie- ohyda:P)
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 hie hie a nawet sobie nie zdawałem z tego sprawy, rzeczywiście wszędzie zdrobnienia gdzie się tylko da no cóż może akurat taki mam teraz nastrój, ach te filigranowe drobniuteńkie kobiety potrafią zawrócić w głowie(-: pozdrawiam
Marian Koń Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to chyba Maciejowa podświadomość walczy uporczywie o posiadanie własnego wyjątkowego stylu, pamiętam jak nasz szanowny autor rozczłonkowywał każdy możliwy wyraz w wierszu teraz widocznie era na zdrobnienia, mnie wiersz w całości pasuje a co do techniki to wiesz lepiej, ale małe ale i zakrzepła na wargach tu te "i" zupełnie po nic .... + pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to chyba Maciejowa podświadomość walczy uporczywie o posiadanie własnego wyjątkowego stylu, pamiętam jak nasz szanowny autor rozczłonkowywał każdy możliwy wyraz w wierszu teraz widocznie era na zdrobnienia, mnie wiersz w całości pasuje a co do techniki to wiesz lepiej, ale małe ale i zakrzepła na wargach tu te "i" zupełnie po nic .... + pozdrawiam tak to fakt że cały czas szukam stylu i w zasadzie pisze wiersze od lekkich rymowanek po rozczłonkowane enterem lingwistyki, zależy od nastroju a z tym i to się jeszcze zastanowię, bo w sumie masz rację ale jak czytam to to i polepsza rytm w czytaniu, nie wiem muszę to sobie przeczytać na głos pozdrawiam
EWA_SOCHA Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 podtrzymuję zdanie z warsztatu; pozodba mi się; ewa
M._Krzywak Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To ja jeszcze zdąże, aby to tak wpisac... Reszta przy piwie, Pozdrawiam.
Anna Świderska Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 niestety, galimatias...
Rekomendowane odpowiedzi