JacaM Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Rozmawiały dwie modlitwy faryzeuszy. Unosiły się cieniem i splatały w warkocz, pełznąc nieśmiało ku niebu. Oto wiarołomcy co ich zdrada pali. A czas taki że niewielu zostało, tych co choćby posmak winy czują. Więc zdrada w nas kwitnie? Wszystkich? Zostaje tylko, ostatnim tchem wypluta. Inwokacją do nadziei podszyta ledwie, modlitwa o przywrócenie ..........................ducha.
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 2 pierwsze napisane całkiem ładnie, bo plastycznie, ale treścią mi nie leżą; trzecia lepsza; tylko te kropki mnie jakoś drażnią; pozdrawiam ewa
Tali Maciej Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 a mnie trzy ZDRADY w drugiej strofce denerwują, nie dało by się jakieś synonimy wstawić i ogólnie nie moja estetyka,tematyka więc wiersz jest mi obojętny pozdrawiam
mayka Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Czy nie powinno być raczej "dwóch faryzeuszów" , to "dwojga" jakoś mnie drażni, chyba że jeden z nich to kobieta. Akurat mnie słowo zdrada nie denerwuje -adekwatne :) ale fakt wiersz dla amatorów takiej tematyki :)
Rekomendowane odpowiedzi