Kinga Modest Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Na skraju gaju, tu w naszej gminie szalony żył miłośnik pacynek choć mógł bajek przedstawiać tysiące wolał obśmiewać sprawy bieżące. Lecz źle wyszedł na tym zajęciu naraził bowiem raz bydlęciu I Byk na co dzień nie nazbyt srogi porwał lalkarza z furią na rogi. Taki to bywa los satyryka kiedy dokucza temu co bryka
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Tutaj się ostra jawi krytyka bo powinnością jest satyryka szczególnie igrać z tych na świeczniku, a nie z maluczkich co to w śmietniku szukają, właśnie przez tych u góry na swój grzbiet łacha, od chleba skóry.
HAYQ Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Gorzej, jak krytyk nie ma ambicji, Bo już ma stołek przy koalicji. I nic nie zrobią inni krytycy, Gdy część z nich, To już politycy.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Ongiś przecież też bywało sprzedawczyków nigdy mało, chorągiewką wiatr powiewa i ambicje jej rozwiewa więc w dwojaką patrzy stronę na swój stołek i mamonę.
zak stanisława Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 satyryk z pismem na byka?piknął nic dziwnego, że byk go bryknął ja też jestem spod znaku byka jak ktoś dokuczy - to brykam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja zaś baran, kuzyn tryka, i też umię strzelić z "byka"
zak stanisława Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 baran i byk stworzenia rogate ale i w pyskach tez są bogate
HAYQ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Wszyscyśmy, jak widzę rogate są dusze... Mnie...jak ich przybędzie, to babę...zaduszę!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Choć się zgłaszam jako pierwszy to się zbytnio nie napraszam ale chcąc iść Tobie w sukurs akces swój Ci dzisiaj zgłaszam, lecz stał będę sobie z boku jako dusza, ta nad miarę z ciekawości patrząc jeno jak Waść dusisz swą ofiarę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oby zawsze tylko była w pyskowaniu nasza siła bo w przemocy, tej lirycznej nie doszukuj się fizycznej.
HAYQ Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma to jak walnąć lapsusa, Żona wielki dziś ubaw miała. Z nią chichrała się Henia dusza No i ja, wszak to ja..."dałem ciała". :) Brawo za refleks ;) Errata: Wszyscyśmy, jak widzę rogate są dusze... Mnie...jak rogów przybędzie, to babę...zaduszę!
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Głowa boli od myślenia ... ... waść chcesz rogi mieć jelenia? Ja od tego się odgradzam, a i Tobie też odradzam. Bo choć wygląd znakomity jakie z tego są prowity, otóż żadne, gdyż palcami będą tykać - O z rogami! Jak już rogi, to ten jeden, który Twojej Pani eden stworzy w pełnym majestacie - czy takiego zamawiacie? Lecz nie do mnie po ten towar lepszy nosorożca róg a usłyszysz wnet westchnienia o Mój Boże, młody bóg.
Rekomendowane odpowiedzi