michalina Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Siedziałam w metalowej wannie. Wkoło mnie uleżała się biel. Delikatny ruch więcej wody. Nad głową banieczki. Myślałam o miodzie i biszkoptach. Z minuty na minutę. Olejki, zapach. Pozostawione ślady stóp.
michalina Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Jesli coś nie gra, lub nic proszę o komentarz Pozdrawiam:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Pani Michalino, jak dla mnie to tylko to:Wkoło mnie uleżała się biel. przedstawia sobą jakieś minimalne wartości poetyckie. Reszta jest moim zdaniem najzwyklejszym opisem. Pzdr!
michalina Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ma Pan rację. W moich utworach chyba tak naprawdę brakuje poezji. Dziękuję ślicznie:) Pozdrawiam:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Pani Michalino, ten drugi tekst jest zdecydowanie lepszy:) Fakt, że to wciąż mało, ale nie ma co załamywać rąk, wszystko jest do nadrobienia. Dobrze, że zaczyna pani od małych form - są idealne na rozwinięcie języka poetyckiego, wypracowanie jakichś wzorów formułowania myśli. Póki co, mogę tylko powiedzieć, że należy słowa wykorzystywać do cna i to w jak najbardziej oryginalny sposób, tak aby zderzać je ze sobą, aby uzyskać nowe skojarzenia i nadawać niebanalnego wydźwięku całej treści. Z tym w parze powinna iść jakaś intrygująca refleksja, wystarczy jedna, ale powinna zatrzymywać czytelnika choć na chwilę i również być w jakimś stopniu "własną". Życzę powodzenia, proszę się nie poddawać - będę trzymał kciuki:) Pzdr!
michalina Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Skoro Pan widzi jakąś minimalną szansę na rozwój mojego języka poetyckiego i przelania tego wszystkiego w oryginalny sposób na kartkę papieru to może warto nad tym popracować. Chodź wiem, że nie będzie łatwo. I nie raz popełnię błędy. Dziękuje bardzo komentarze!:)
Rekomendowane odpowiedzi