Lady Aj Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 napęd na cztery półkola tęcz off road przez błota przez kontury ust przez profile twarzy podkreślone horyzontem obejmujesz mnie pasami pozornego bezpieczeństwa w ich nadgarstkach tak szybko bije puls szepczę ci bezpowrotne słowa prosto w rozgrzaną tapicerkę zostawiam we wstecznym lusterku to czego nie można to co wolno zbyt szybko nie trzaskam drzwiami to serce pęka przypadkiem przejazdem jestem teraz śmiesznie wyraźna na tle światów nie po drodze twój wzrok dociśnięty do samej podłogi byle wciąż przed siebie znów skręcasz za późno a zresztą są też drogi których nie widać których wcześniej nie było szare ulotne jak dym z papierosa są ludzie których nie można przywłaszczyć których pożycza się by oddać z nową rysą te podróże w głąb nas odarte z kierunku tunelami tętnic wypełnionych płynnym asfaltem
Sunny Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Lady Twoje pisanie przedstawia w jaśniejszym świetle jazdę samochodem po zmroku :) A na poważnie to wiersz spodobał mi się za dynamikę rozdzielonych wersów, ciekawe interpretacje tła świata - po za tym małe przeskoki liter ale to napewno przez tą ekscytację pisania - miły plus - Sunny - Pozdrowienia i do zobaczenia
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Cóż milady, jeśli mam być szczery, to ciężko to poszło. Czyżby jeszcze jeden nieco starszy tekst? Jest bardzo dużo słów, a tempo - wg mnie - siada z każdym wersem coraz bardziej. Co gorsza, nie kupuję też tych najróżniejszych samochodowych metafor; tzn. sądzę, że można by z tego wyciąć parę fragmentów, napisać trochę inaczej, tak by słowa rzeczywiście nabrały rozpędu, a treść pracowała jak 12-cylindrowy silnik. Tekst jest do dopracowania i co więcej - nie mam wątpliwości, że warto go kiedyś wziąć na warsztat, bo pomysł w sumie przedni. Pozdrawiam i przepraszam, co złego to nie ja:)
mayka Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Tak coś w tym jest, tylko trochę trudno przebić się przez tę motoryzację:) Zgadzam sie,że warto nad nim jeszcze popracować. "są ludzie których nie można przywłaszczyć których pożycza się by oddać z nową rysą" -bardzo mi się to podoba (choć coś mnie "uwiera" w slowie "pożyczyć" bo ci którzy probują przywłaszczyć tak naprawdę nie oddają- tracą, na różne sposoby ) jak sentencja, smutna, ale często tak jest...
Czarna Perła Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 długość mnie trochę zniechęciła do czytania, ale jednak przeczytałam. cos w sobie ma i jakiś pomysł też jest. pozdrawiam:)
zak stanisława Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 między wersami zgrabnie ukryłaś niedowartościowanie, samotność, i ....żalobejmujesz mnie pasami pozornego bezpieczeństwa--- tu słowa mówią same za siebiete podróże w głąb nas odarte z kierunku jakież to smutne! klimatem wjechałaś dziś we mnie, Lejdy aj waj bum! pozdrawiam ciepło ES
Espena_Sway Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 dobry pomysł, sama ostatnio pisałam o aucie ;) wprowadz formę prozowatą, nieco dopieść i będzie dobrze serdeczności Espena Sway :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dotykam Cię butelką czerwonego wina, może go lepiej dodaj zamiast asfaltu do tętnic, ma ciekawszy aromat, pozdrawiam, Stefan.
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dziękuję Sunny, bardzo mi miło, że wpadłaś, przeskoki literkowe starałam się poprawić - nie wiem czy wyłapałam wszystkie :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak naprawdę, to światło nie jest zbyt jasne, więcej tu jednak zmroku.. Pozdrawiam cieplutko
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Bartku za opinię, rzeczywiście to specyficzny tekst, który powstał kiedyś, w pewnym bardzo konkretnym kontekście, jest zbiorem wielu refleksji i dość osobistych tematów do których może trudno mi nabrać dystansu, chciałam go wkleić, żeby się jakoś rozeznać w tym jak może być odebrany, ale wiem że pewnie wymaga sporego dopracowania, będę wdzięczna za wszelkie sugestie, temat samochowy jest tu kluczowy - zwłaszcza gdy utożsamia się to auto z jego toksycznym właścicielem, dziękuję za szczerą opinię, to dla mnie niezwykle cenne, bardzo serdecznie pozdrawiam.
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No więc właśnie - przywłaszczenie zawsze jest nieoddaniem, uznaniem za swoje czegoś co się nie należy, a są tacy których przywłaszczyć nie wolno z tych czy innych względów, których się tylko podkrada na ulotne chwile, na ulotne podróże bez kierunku.. Dzięki za wizytkę i za reflesje.. pozdrawiam słonecznie :)
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że jednak przeczytałaś :) dziękuję bardzo za opinię. Uściski mocne.
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobrze to odczytałaś między wersami, Stasiu Kochana, właśnie to się tam kryje. Dziękuję, cieszę się że do mnie tu zajrzałaś.. Całuję i ściskam mocniasto.
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, ach ta motoryzacja.. :) Dziękuję że to że tu zajrzałaś i za dobre słowo, postaram się pomyśleć i dopieścić, nie wiem czy potrafię... Ściskam mocno.
Lady Aj Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oł maj gad.. aż nie wiem gdzie podziać oczy ze wstydu. To gdzie i kiedy? (pytanie to kieruję również do szerszego gremium) :))
Rekomendowane odpowiedzi