Espena_Sway Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale mamy inteligentnych użytkowników, bez komentarza :]
kyo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 a ja dziś wódke piłem miód dziewiczy spijałem z ust bladolicych dziewek i błogi stan nastał rozpustny wizja ma bez a bez i a zegary zatrzymane - fatamorgana? nie grzesz Panie K z doskoku chłopcy w sennym pochodzie howgh Ci Kamilku, heh
Zorro_aster Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Taa, poezja nowoczesna... Kto ją tam zrozumie. Choć gdyby się zastanowić, to w pierwszej strofie widać duzy wpływ romantyzmu, a także ukryty dramat poety, jakąś tragedię, trupa w szafie, który zawsze siedzi w jego podświadomości i wychodzi przy każdej okazji. Już na początku brzuszek litery lekko drży, utrudniając odbiorcy zagłębienie się w gęsty klimat utworu, by potem runąć, odsłonić cały swój kunszt pustego kółka, sprawiając, że przy czytaniu ledwo nadążamy za błyskawicznym tempem utworu i zaczynamy się pocić w okolicach dłoni. Potem uważny czytelnik dojrzy w ostatniej linii, daszku nad brzuszkiem, ukryty zamysł utworu; ale to tylko zmyślna ułuda, bowiem nie jest to, jak można by sądzić, nawiązanie do belle epoque, a oko puszczone w stronę impresjonistów kalifornijskich - genialna w swej istocie idea malowania słowem. Jak dla mnie - odkrycie roku.
Ewa_Kos Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę ,że jeden z Twoich lepszych:) Gratulations! Najlepszy!Gratuluję również! Przynudza bardzo - ale co tam.
Zorro_aster Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ignoranci, nie rozumiecie sztuki.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od razu widać osobowość obytą ze sztuką najwyższych lotów i to nie tylko z naszego polskiego, zapyziałego, ciemnogrodzkiego podwórka! Ja ze swojej strony mogę tylko podkreślić ważny, a pominięty przez szanownego kolegę, aspekt dzieła - jego niespotykany jak dotąd nigdy wcześniej radykalizm. Ta forma po prostu emanuje siłą szczerego, autentycznego buntu, wyrażoną chyba po raz pierwszy w tak nonkonformistyczny sposób. Potęga aktu twórczego i pierwotny krzyk duszy ludzkiej po prostu zwalają z nóg!
Zorro_aster Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ooo, tutaj kolega profesor niesłuszna wywiódł tezę, uważam, że sens jest ukryty w pełnej przewrotnego napięcia przedostatniej zwrotce, zupełnie zmienia ona sens ogółu
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę ,że jeden z Twoich lepszych:) Gratulations! napisałem go z myślą o pani wyraża on moje najskrytsze uczucia i myśli ;)
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. POEZJA TANDETNA-odłam poezji konkretnej, zapoczątkowana przez wielkiego wielkiego kru.. żru..per...przez wielkiego Kamila.
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale mamy inteligentnych użytkowników, bez komentarza :] to "a" odcisnął czak noris stopą jak odchodziła na niego moda
Rekomendowane odpowiedzi