Tomasz_Biela Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 niewola w woli istnienia wolności chcemy wolności nie dostaniemy zamknięci w celach zakuci w dążeniu do nich po kale i moczu po trupach już nic nie powinno nas brzydzić bardziej niż my sami
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mocny, twardy i może uwięzić myśl na dłuższą chwilę. Z uwag: 3 wers, to mimo wszystko brzmi dziwnie, no ale cóż - taka autora wola, no i po trzecim czytaniu da się zrozumieć:) Pzdr!
Julia Zakochana Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 przy pierwszym czytaniu też zabrzmiał mi dziwnie 3 wers. ale już mi się podoba.
Beenie M Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Podobnie jak w wierszu „Bez znaczenia” znacznie lepiej, i tutaj odnajduję Twoje krytyczne spojrzenie na współczesnego człowieka. Mam nadzieję, że się nie mylę, w przeciwnym razie odbiorę to, jako moje obsesyjne widzenie we wszystkim, tej wstrętnej współczesnej gonitwy do celu po trupach. Pozdrawiam serdecznie
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wielu wierszach przedstawiam brudne strony człowieczeństwa i w tym tak jest ale jest bardziej ogólny niż szczzegółowy opisuje w małym kawałku to co opisywałem w szczegółach gdzie indziej m.in. w "Bez znaczenia" znacznie lepiej
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za zrozumienie
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się
Nata_Kruk Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zrezygnowałeś Tomaszu z interpunkcji i ja także zatrzymałam się przy trzecim wersie, ale wszytko gra. Wiersz rzeczywiście mocny, jak już napisano powyżej, można mieć tylko nadzieję, że tym, co to po trupach... zdarzy się być w sytuacji zupełnie odwrotnej... może coś zdołają zrozumieć. Pozdrawiam...:)
Tomasz_Biela Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zdołają ale o tym następnym razem...
Stanisław Kamykowski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 to i brzmi, i ma sens! a nie tak jak znaczna część tutaj publikujących-podają myśl ,a teraz poprawcie moje błędy(czyt. napiszecie mi z tego wiersz) albo składają wyrazy bez żadnego sensu i liczą, że ktoś się zachwyci, a może i przy okazji zinterpretuje tzn. znajdzie jakiekolwiek znaczenie dla tej przypadkowej zlepki myśl można już znaleźć po pierwszym czytaniu, ale i tak warto jeszcze kilka(naście, może dziesiąt) razy powtórzyć, bo udało Ci się bardzo dobry wiersz napisać pozdrawiam:-)
Jego Alter Ego Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 zgadzam sie,dobry,dobry dlatego ze da sie do tak krotkiego tekstu wracac i za kazdym razem cos nowego zobaczyc pzdr
Czarna Perła Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 podoba mi sie forma (duzy +) i treściowo też..a zwłaszcza 4 wers. pozdraiwma serdecznie :) cz.p.
marcińczyk Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam pierwsze dwa wersy i mamy ~~niewola~~woli~~wolności~~wolności~~ zgrzyta to i się nie podoba ~~ podsumowanie to dwa wytarte wersy jak stary dobry ręcznik frote niby służy dobrze ale to już nie to ~~ wiersz ogólnie płytki, nic odkrywczego powielenie paru już dawno wypowiedzianych myśli - pozdrawiam
Felicity Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Stronę techniczną pozostawiam bez słowa, jeżeli chodzi o odbiór wewnętrzny początkującej "forumowiczki" wiersz jest dość ostry. Czytając go czułam się jak nic nieznacząca istota. Ale moje wiersze nie dorównuja Twojemu (to komplement). Pozdrawiam :)
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze że takie emocje wyzwala miał taki cel ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można wiele zobaczyć jak się tak wraca depta przewraca wstaje wącha maca zabiera oddaje przeprasza itd itd
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trudno ale zauważ że każda powielana myśl ma swoją metaforę czy się komuś podoba czy nie metafory się powielają a tematów nie sądzę by było więcej niż Poetów i poetów którzy sobie z nimi radzą
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no już tak nie komplementuj ano wiersz brudny jak brudni my nie ścieknie z nas nigdy cały brud jak z kilkuletniej szmaty której nie domyjemy do czysta
Nechbet Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 wolność to trudny temat, bo tak naprawdę czy człowiek będzie kiedykolwiek wolny? wydaje mi się, że nie, nigdy nie ma wolności w pełnym znaczeniu tego słowa, bo zawsze jesteśmy czymś zniewoleni i uwikłani w jakieś schematy i inne takie :) ale się rozgadałam ;) podoba mi się :) pozdrawiam cieplutko Tomaszku, buziaczek słodki ;*
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na wolność mamy swoje 5 minut potem zaczyna się liczyć czas do następnych 5 minut i tak w kółko maraton Syzyfa miło że jesteś u mnie też przekroczę Twoje progi;) bywaj
Rekomendowane odpowiedzi