Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Z wczorajszych fusów po taniej kawie wywróżono tandetne szczęście. Rozchlapało się po stole brudząc biały obrus czarnymi kroplami sztucznego życia.
Julia Zakochana Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 mogłoby być jeszcze krócej ;) treść całkiem całkiem... wróżby się spełniają najczęściej, bo ludzie swoje życie zaczynają do tych wróż dopasowywać... i co z tego wyjdzie? niejednokrotnie pobrudzona biel pozdruffki
Stanisław Kamykowski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 według mnie zbyt dosłownie i przez to mało poetycko(byc może za mocny zarzut, ale takie mam zdanie), 1. można by to wszystko w trzech wersach (czyli przegadane) 2. jest myśl, ale... a) zbyt dosłownie podana b) nie zmusza odbiorcy do myślenia c) jednocześnie ogranicza interpretacje 3. miniatury muszą być dopieszczone na ostatni guzik, ponieważ najmniejsza wada od razu jest wychwycana pozdrawiam
Czarna Perła Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 trzy pierwsze wersy na tak! cz.p.
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dziekuję za pouczające komentarze, szczególnie p. Stanisławowi K. Myślałam nad tym, jak tu go skrócić, ale nic mi do głowy nie przyszło...
Kasia_Szymańska Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ajj, po co to "sztuczne życie"? Nie, nie i jeszcze raz nie. Nieraz widziałam, jak pointa wwindowała wiersz na wyższy poziom, ale tutaj zupełnie na odwrót (cytując jakiegoś polskiego komentatora: diametralnie o 360st ;) ). Obrazek nakreślony całkiem-całkiem, ale absolutnie nie ta pointa. W związku z powyższym - nie kupuję, ale pozdrawiam :)
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kasiu -> nie musisz kupować, bo nie jest na sprzedaż! ;p
Kasia_Szymańska Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ach, żyjemy w dobie allegro i tak się zagalopowałam ;) Pzdr.
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Naszczęście są jeszcze rzeczy, których nie da się kupić ( nawet na allegro;))
marek dunat Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja skróciłbym to tak: z wczorajszych fusów po kiepsko zaparzonej kawie wywróżono tandetne szczęście zachlapało biały obrus czarnymi kroplami wegetacji . pozdrawiam . wiersz mi się podoba. ;-)
Kasia_Szymańska Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card ;) Pozdrawiam.
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Jest mi bardzo miło Marku, że Ci się podoba. Kasiu, ale TY masz poczucie humoru;)
Rekomendowane odpowiedzi