Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i jeszcze coś:) pozwoliłem sobie na coś takiego, mam nadzieję, że nie odbierzesz tego źle, ja tylko w kwestii samego wiersza, jak ja bym to napisał

dziecka nie obchodzi
czy jego matka jest
kucharką
modelką
dziwką
poprostu kocha

musiałby być
dzieckiem
będąc ze mną

Ale to diametralnie zmienia postać rzeczy i nie oddaje tego co chciałaś przekazać.
Tak było by ciekawiej, z punktu widzenia czytelnika tylko. Pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

oj Martynko, heh
Jaś jest wyspany dziś:P
to po co sie czepia? Wy ludzie wciaz chcecie wiecej i wiecej,zwykla mysl juz nie wystarczy...(rzekla kosmitka:P) nei rozumiem tylko po co dorabiac jakas niepotrzebna filozofie do sprytnego wierszyka,przeciez wszystko jest powiedziane co mialo byc.mnie wystarcza
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

oj Martynko, heh
Jaś jest wyspany dziś:P
to po co sie czepia? Wy ludzie wciaz chcecie wiecej i wiecej,zwykla mysl juz nie wystarczy...(rzekla kosmitka:P) nei rozumiem tylko po co dorabiac jakas niepotrzebna filozofie do sprytnego wierszyka,przeciez wszystko jest powiedziane co mialo byc.mnie wystarcza

ale mnie nie!
Pa, spać już, Martyno!

;)
Opublikowano

Naprawdę nie znam się na poezji, ja w swoich wierszach staram się wyrażać to, co czuję. Bez znaczenia jest czy to sie komus podoba, czy nie. Zdania zawsze będą podzielone. Myślę, że zrobiłas to samo - wyraziłaś to co czujesz w taki sposób, w jaki chciałas to zrobić. To moim zdaniem jest poezja. Reszta komentarzy jest zbędna. Pozdrawiam :)