Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozpędzonym bełkotem tygrysem
pasiastym strzępem maszyną
jestem
krótkowzrocznym okiem
spoglądam w stronę foto
syn tezy

ja ziel ona plazma moczarna
pełznę wtłoksycznie
sumiennie zabijam
niepokój

mózgiem zabrudzę świat
w całości albo w częściach
skroplę ulotne pożegnania
i pośpieszne pociągi

Opublikowano

Bartoszku, Twoje wytłumaczenie dużo mi pomogło
w zrozumieniu treści wiersza :)

ja ziel ona plazma moczarna
pełznę wtłoksycznie
--- tutaj ładna zabawa słowem, zamysł wiersza wykonany :P

skroplę ulotne pożegnania
i pośpieszne pociągi
----ten fragment bardzo mi się podoba, z niego również wyczytuję ową dwuznaczność

a propos, to chyba odgadłam to drugie znaczenie tekstu ;)

serdecznie Espena Sway :)

Opublikowano

Karolina więc się cieszę, że odgadłaś drugie znaczenie ;)

Chanah - to miło :)

Wuszko - cieszę się niezmiernie (i udanej podróży życzę) :)

Mary Słońce - dzięki za plusik :) a użalać się będę nadal ;)

P.S. Ale i tak nie mam pojęcia co się Wam tu podoba :/ bo ja nie jestem z tego wierszydła zadowolony :/

Pozdrawiam serdecznie
Bartosz

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• i cóż ja mogę na to poradzić starzy z młodzieżą kupują bzdury przed wyborami myślenie gardzą a potem mamy rżniętych z natury   nikt dobrobytu nagle nie stworzył zwłaszcza że w rządach ludzie przekupni wraz z sąsiadami rozwalą państwo byle mogli coś jeszcze złupić   najpierw nie myślą a potem płaczą a tu wystarczy uważnie słuchać połączyć fakty słowa ogarnąć i widać czyja sprzedajna d..a 
    • A ja Ci zazdroszczę że tak sprawnie posługuje się rymem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Migrena jedyne co mnie z Japonią łączy to oczy jak u tych anime  No wiesz tych takich kreskówek  One chyba są z Japonii a może z Korei?  Aż z ciekawości zerknę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dobra koniec tego pieprzenia głupot  Drzemka się moim przedszkolakom kończy Ciocia Renatka musi się brać do roboty Dziękuję za tą garść informacji o kraju kwitnącej wiśni
    • co za bzdura rymem głupić skoro rym mam swój na chodzie walnę gdy się uda upić tekścik w szatkowanej modzie   rym jak zawsze sam się składa jeszcze włazi między wersy poszaleje poprzeszkadza  by oświetlić okrąg szerszy   a w poezji jest narzędziem podkreślając każdy klimat bywa z rytmem piosnkę przędzie jakiś przebój co zatrzyma   i dowalić też potrafi ośmieszając wszelkie bzdury on wymaga od piszących cierpliwości i kultury :)))      
    • @Gosława Dziewczyny o wysokim stopniu samowiedzy, niestandardowych wartościach i głębokim świecie wewnętrznym bywają odbierane jako trudne. Ale właśnie ta złożoność stanowi o ich fascynującej atrakcyjności. W Japonii  połączenie -- trudna i piękna nazywa się wabi-sabi. Jeżeli czegoś nie pokręciłem. Moja konkluzja.  Dziewczyny piękne i trudne są fantastyczne. Inne połączenia osobowości i charakteru bywają nieco uboższe. Chyba.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...