Elżbieta Rafa Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jestem słuchaniem rozmów gołębi, brzęczenia pszczół, odległych dzwonów na błękicie. Dotykiem. Szorstkością ciepłego drewna, porowatością chłodnej ściany, miętowym orzeźwieniem majowych liści. Jestem istnieniem- plamą światła na podłodze, wonią czeremchy... Jestem patrzeniem. Dostrzegłabym nawet własny cień na chmurze.
Lady_Supay Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Coś w tym wierszu jest - coś, co mi się podoba. Pozbyłabym się "miętowym" - wystarczy orzeźwienie. Pozdrawiam.
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 wierz jest miły, "ładnie się go czyta". Tylko "jestem patrzeniem" nie pasuje mi... pozdowionka
Lady_Supay Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A mnie pasuje "jestem patrzeniem", nawet bardzo pasuje. I powiem więcej - najbardziej podoba mi się ostatnia strofa. Czytam (oczywiście w domyśle): jestem patrzeniem za cały świat - wg mnie to właśnie jest twórcze. Serdecznie.
Zielony promyczek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Podoba mi się klimat tego wiersza, jest taki ciepły, przyjemny. I temat też mi się podoba, fajnie się czyta, bardzo lubię takie wiersze.
Rekomendowane odpowiedzi