Tomasz_Biela Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 nie pamiętasz swojej twarzy nie podniesiesz do tak wielkiej beztroski dziecka dlatego dziadkowie chcą odpocząć gdzie indziej będą i będzie spokój głaskał dłonią Boga wolontariat popatrz ile życie wyssało z ciebie witalności niczym gumowa lalka z gazetami w środku czekasz dopóty dopóki ktoś cię odczyta wyjmie wyprasuje i złoży na wieczność teraz nie jesteś poszukiwany przez nikogo więcej prócz bliskich
Nata_Kruk Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Po młodości jest coś jeszcze... tak, czas dojrzewania i jeśli uda nam się obronną ręką przejśc przez życie.. starość i... śmierć. Smutno mi się jakoś zrobiło... zamyśliłam się. Wiersz moim zdaniem... dobry, szczególnie przypadł mi do gustu od słowa... "popatrz...." Pozdrawiam Tomaszu, spokojnej nocy...:)
kyo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ciekawy ten wiersz, niby prosty, ale o czyms mowi - przekazuje tresc. szczegolnie to: "popatrz ile życie wyssało z ciebie witalności niczym gumowa lalka z gazetami w środku" jednak zakonczenie nie zaspakaja. Pozdrowki :)
Smelly Pussy Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Gumowa lalka z gazetami w środku? A próbowałeś może szklanego termosu z podgrzanymi podrobami wewnątrz? Wiersz pełen wysublimowanej mądrosci życiowej. ... ponad wszelkie pojecie. Widać że autor z niejednego pieca jadl podroby. Straszna berbelucha. Niegramatycznie, nielogicznie, niekomunikatywnie, nieinteligentnie, niepoetycko. Czy to napisał jakis generator piosenek disco-polo?
allena Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie coś to tylko... nie, nie w Erze - tylko czubki tak mają bu ha ha ha! Mówię o Smelly Pussy.A to się nam komentator udał...
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 nie wiem co napisać - zamyśliłam się. Najepsze jest "popatrz ile życie wyssało z ciebie witalności" taka ostra apostrofa do czytelnika, świetne;)
Espena_Sway Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Bielaczku, kawałek przyzwoitej roboty. podoba mi się, choć w kilku miejscach zmieniłabym wersyfikację ;)nie pamiętasz swojej twarzy nie podniesiesz do tak wielkiej beztroski dziecka acha i jeszcze, ale to jutro, napiszę z jakim wierszem skojarzył mi się pewien fragment serdecznie Łejeczka :*
Jerzy Rybak Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) nie, napisał to generator nielogicznych, niekomunikatywnych, nieintelgentnych pseudowierszyków, zaprawdę.
Espena_Sway Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skojarzyło mi się ;PWYPRASOWANY I WYPROSTOWANY Ponoć nie chodzi już wyprasowany. Wyprostowany nie leży należycie. W zamian możemy podziwiać choleryczne okazje, w których przeglądają się antycypacje i lata świętości. Świetności? by Krzysztof Siwczyk serdecznie Łejeczka :*
Rekomendowane odpowiedzi