agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nasturcje wyglądały głupio mokłam na balkonie a ciało do ust weszło szeptem nieśmiało zawinęłam w siebie upadłe zwiędnięte resztki ciepła jakby naprawdę nie jak ułudę i te kwiaty dumnie wypięte na mój marmur nie możesz wiedzieć jakim ja imieniem na medalionie gapiów tłumy głupio wyglądały nas
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 co za teatr - pani Agnieszko - ale tłumy i Julia ? kojarzy mi się z jakimś wiecem - ale to tylko moja opinia - te tłumy winny siedzieć w "chałupinach" swych nad książką i wlec się jak te winogrona po "marmurze", po balkonie, po dachu .... pozdrówko W_A_R
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się Pani wiersz , zatrzymał. Pozdrawiam Tadeusz
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zacznę o tego fragmentu, bo podobał mi się najbardziej: "nie możesz wiedzieć jakim ja imieniem na medalionie gapiów tłumy głupio wyglądały nas " Wiersz bardzo dobry. Jeden wers według mnie, nie poprzez wymowę, bo ważna, ale słowa- jakoś "zdrażnił: "nie jak ułudę" Ale tylko to. Tytuł mógłby być inny, ale ja, może niewłaściwie - aż takiej wagi do tytułów nie przywiązuję. W tym wypadku "Julia 2004" przywołuje czasem u odbiorcow mylne skojarzenia. Poza tym Agnieszko - rzadko to robię, ale przeczytałam Twój wiersz od końca:)). Bardzo ciekawie się płynie pod prąd w tym tekście. "mokłam na balkonie a ciało do ust weszło szeptem " - no i to. Bardzo. Och te nasturcje. Bardzo je lubię. U mnie wygłupiają się zazwyczaj przy płocie:)) pozdrawiam ciepło - Mirka
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za komentarze; najzabawniejsze, że to nie Julia z dramatu W.Sz., to imię z pewnej płyty nagrobnej - więc faktycznie tytuł mylący i wiesz Mirko, chyba go rzeczywiście zmienię. W ogóle zaczynam się zastanawiać czy nie popełniłam błędu pisząc ten tekst, bo on się wiąże z konkretnym zdarzeniem - dla mnie bardzo czytelnym i nie mającym nic wspólnego z miłością; pozdrawiam i pomyślę jeszcze:) agnieszka
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie. To, o czym piszesz, jest przecież w wierszu zasygnalizowane pięknie. ciepłoMirka:)
Julia_Tomaszewska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Pani... za każde zakreslone wczesniej zdanie, które teraz poruszyło pewnego odbiorcę mnie
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 heh, dopiero sobie dziś na spokojnie przeanalizowałem :) dostrzegłem coś paranormalnego - takie tam ubzdurane przeze mnie rzeczy ;) ale taki wiersz, że można, Pozdrawiam, Kai Fist
Lorien Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz bardzo dobry, moim zdaniem. Minimum słów, maksimum treści. Ładne metafory, sugestywne, ale nie doslowne. Jeden z nielicznych, które mi sie tu podobają. Gratuluje i pozdrawiam Magdalena
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wypada chwalić (z wiadomych względów), więc się przyczepię. "a ciało do ust weszło szeptem" Do tego fragmentu właśnie się przyczepiam. Pozdr.
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawy wiersz, podoba mi się, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi