Monoi Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 boję się, że kiedyś cie spotka podobną do mnie lecz dużo młodszą niewinności może nie wystarczyć zgubi drogę w świeżości zakrętach a ty, rozluźnisz myśli alkoholem i pasek przy sukience bez wyrzutów, że właśnie rozwiałaś czyjeś szczęście
macte poema Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Prawdziwy! Temat super. Literówka "podobą" - podobną. "W świeżości zakrętach" trochę się wybija ponad całość. Reszta przypadła mi do gustu. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 E tam prawdziwy - bardziej problematyczny. bo w końcu zdrada rozgrywa się miedzy dwoma osobami i nie zawsze ten co zdradza, jest do końca winny temu. Takie spojrzenie, jak w tym utworze sprowadza sie wlasnie do tego - "zdradzisz mnie bo...". Wniosek zas jest taki - tak trzeba życ wspólniem by nie było powodów do zdrady ( wsumie to łatwo pisac) Dobrze - jak juz zmusza do myslenia, to dobrze. Pozdrawiam.
Jerzy Rybak Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 pragnę zacytować chłopca, który przed moim oknem właśnie rozwalił o chodnik empetrójkę: "lol".
Monoi Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziwne, ale zauważyłam na tym forum, że autorzy otrzymujący niezbyt pochlebne komentarze od razu odreagowują pisząc podobne innym, dziwne ale prawdziwe, no takie polskie i wogóle
Ola_Jamolny Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "to jest żenujący skrót myślowy"--- to chyba nie wskazuje, że kogoś wiersz poruszył na "tak"
macte poema Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 W tym skrócie myślowym u Nataszy chodziło o postawę mężczyzny w wierszu - moim skromnym zdaniem. Zgadzam się z taką kryryką. Każdy, nawet współmażonek, tylko siebie może winić za utratę ludzkiej godności.
Rekomendowane odpowiedzi