Emilia Szumiło Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 zostawiłam tak mało, jedno przezroczyste wspomnienie o drzwiach przeszklonych z witrażem płakały razem ze mną zapomnisz kiedy odejdziesz, radzili z kolejki po duszę zima zamknie koryto. łzy zmrozi. wysuszysz oczy suszarką w toalecie ogniste miasto da ci na tacy beztroskie owoce twych marzeń w syropie. lecz czy jest w stanie ich dźwięk zastąpić?
Lobo Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Coś się dzieje w tym tekście, to dobrze. radzili w kolejki po duszę - chyba "w kolejce" (?) Interpunkcja kuleje - tu jest dość sporo tej interpunkcji...;-)zostawiłam tak mało: jedno przezroczyste wspomnienie o drzwiach przeszklonych, z witrażem - płakały razem ze mną zapomnisz, kiedy odejdziesz - radzili w kolejki po duszę - zima zamknie koryto, łzy zmrozi. wysuszysz oczy suszarką w toalecie ogniste miasto da ci na tacy beztroskie owoce twych marzeń w syropie. lecz czy jest w stanie ich dźwięk zastąpić? Wers: "wysuszysz oczy suszarką w toalecie" jest trochę tautologiczny - radziłbym zmienić. No i "dźwięk... marzeń" nie bardzo do mnie przemawia. Jest materiał na wiersz. pozdrawiam.;-)
Zielony promyczek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Podoba mi się ten wiersz, taki w moim stylu. Choć interpunkcję bym wyrzuciła, a zakończenie zmieniła. Ale ogólnie jest nieźle.
Sunny Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Nie będę się niepotrzebnie rozpisywał ponieważ wiersz mi się podobał a przede wszystkim ostatnia strofa ,gdzie mogłabyś zachęcać aby spalić miasto wspólnym ogniem marzeń ale też jest dobrze :) Pordowienia Sunny
Nata_Kruk Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Wiersz może się podobać... Emilio, czy na pewno zostawiłaś tylko ....jedno przezroczyste wspomnienie..?.. tu mogłoby byc z powodzeniem.. kilka przezroczystych wspomnień, wg mnie..:) W drugiej części chyba rzeczywiście lepiej zabrzmi..., "radzili w kolejce po duszę"... samo zakończenie cudowne..:) Pozdrawiam...:)
Emilia Szumiło Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Dziękuję wszystkim za świetne komentarze.
Rekomendowane odpowiedzi