Waldemar Talar Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ojciec jak niewolnik zapierdalał w lesie od rana do wieczora matka równiez, kilometry pokonywała sprzątając klatki wielkich wieżowców. Aby owoce ich wzajemnej miłości głodne niechodziły spac a zimową porą miały ciepły ciuch. Lecz dziś tylko ja pamiętam jaką cene za to zapłacili ,harując aż do środka bólu którego nie wytrzymał by nawet wól. Dlatego często nad ich grobem samotnie zapalam wdzięczności znicz ,kieruje wzrok ku niebiosom pytając! czemu tylko ja marnotrawny syn.
Tali Maciej Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 wkradają się literówki zmieniając miejscami znaczenie wulgaryzm na początku jest jakby policzkiem w twarz na przywitanie dla czytelnika zawsze byłem przeciwny takim zabiegom ale jednak tu spełnia rolę, dosadności potoczności przekazu jednak historia smutna podmiot patrzący z żalem i pokorą historia można rzec z życia wzięta, ale jednak momentami dobór słów nie do końca trafiony "ciepły ciuch" jakoś tak dziwacznie brzmi "ku niebiosom" oddaje klimat ale jest chyba najczęstszą kliszą jaka się pojawia mieszane mam uczucia po przeczytaniu pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Myślę Waldku tak: weź pod uwagę sugestie Maćka, bo wiersz jest wart tego,bo po małej kosmetyce dużo zyska. Temat ciekawy i wiersz może się podobać. Pozdrawiam bardzo serdecznie.:)))) EK
le_mal Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Waldku, po wygładzeniu będzie całkiem dobry wiersz. Pozdrawiam serdecznie:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 To i ja namawiam do retuszów tropem sugestii pana Macieja, bo wiersz jest godny podrasowania. Dla mnie zakończenie dość zaskakujące - i chwała ci za to, Autorze! :)
Stanisław Kamykowski Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 a mi coś nie gra w poincie tzn. myślałem, że po całej opisanej historii pl zakończy ja bardziej poetycko, a tu takie zwykłe "czemu" jakoś mnmie to gryzie pozdrawiam:-)
Waldemar Talar Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dzięki wszystkim za odwiedziny oraz komentarze. Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi