Święty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znalazła kilkadziesiąt garści bezwartośiowych klepaków chodziła tam codziennie i łudziła się że nakarmi w końcu swą biedę - wysyp Izko! - usłyszała niedługo potem zlana - spróbujmy szukać dolej będzie nam łatwiej na zakąskę zjedli kawałek ziemi, która kiedyś była chlebem
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tragiczny obraz. Smutno... Wg mnie oddaje bezsilność , a zakończenie przypomina, że chleb jest owocem ziemi. Wiem, że to zbyt dosłowne ,bo można także rzec, że ziemia to symbol chleba , a więc życia. Pozdrawiam. A.
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zaskakujący, ciekawy, smutny, ale też ironiczny... no tak... stało się... ten wiersz wprawił mnie w dziwny nastrój...powiem więc krótko: wiersz jest świetny :)
Święty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzięki za komentarze pozdrawiam wszystkich! p.s. kromka chleba wdeptana z ziemię zlała się z nią i stała się nią. zauważona, została z niej "wydarta". (kawałek ziemi, która kiedys była chlebem)
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mocny przekaz, obok wiersza nie da się przejść i nic nie napisać, gdyż jest inny od innych, Pozdrawiam, Kai Fist
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zgadzam się , mnie także zatrzymał. Pozdrawiam Tadeusz
Święty Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 miło mi że zatrzymaliście się tutaj nieco powiem jeszcze może, że chciałem tu zawrzeć kilka wątków między innymi wstawiłem tu taką małą szpileczke na otrząśnięcie się z dramatycznej scenki (nie wiem czy mi sie to udało) pozdrawiam serdecznie jeszcze raz wszystkich!
Rekomendowane odpowiedzi