Ewa_Kos Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 nic nie mówisz cisza jak bezsens wisi nad twoją obolałą głową w imię ojca co wysłał syna na wojnę ideały zasłaniają oczy przed nieprzemyślanym krokiem wszystko do przeżycia głos drży w pustce wyobraźnia się zapętliła rwąc wszelkie reguły ze strachu o niego modlisz się śpiewająco wierząc że wróci trudną lekcję zgody na odchodzenie dostajesz od życia choć cierpienie niedostrzegalne - wszystko zdominuje
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 I modlitwa, i smutek, i cierpienie, i marzenie, i...ładnie.
kyo Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 inna wersyfikacja! ale, pierwsza strofa obolala, do wymiany ;) jutro jak autorka ma zyczenie zaproponuje inna wersyfikacje, bo wiersz mi sie podoba:) teraz malo obiektywnym;) Pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ewo;) wszystko mi się bardzo podoba oprócz tej ciszy jak bezsens poza tym super i tytuł świetny:) pozdrowionka:)
Olesia Apropos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 a jeśli chodzi o wersyfikację, to Jasiu, czy chodziło Ci o rwanie w drugiej strofie? faktycznie, bardziej wyraźne niż w pozostałych zwrotkach, ale czy aż tak bardzo razi? chyba nie mnie się podoba
Ewa_Kos Opublikowano 5 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kyo serdeczne dzięki; no właśnie podeślij mi pomysł na poprawę wizerunku tego ''pisadła''.Już jestem wdzięczna.Pozdrawiam ;)))) EK
allena Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Początkowe dwa wersy stanowczo do przerobienia a reszty nie trzeba poprawiać; Podoba sie pomysł i powiązanie w całośc, którą różnie można odczytać.:) A.
Eugen De Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 nic nie mówisz cisza jak bezsens wisi nad twoją obolałą głową w imię ojca co wysłał syna na wojnę - ideały zasłaniają oczy przed nieprzemyślanym krokiem wszystko do przeżycia głos drży w pustce wyobraźnia zapętliła się rwąc wszelkie reguły ze strachu o niego modlisz się śpiewająco wierząc że wróci trudną lekcję zgody na odchodzenie dostajesz od życia choć cierpienie niedostrzegalne - wszystko zdominuje Pozdrawiam Ewo.
Gość Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 bardzo mi sie podoba ;-) dawno tu nie bylam i nie czytalam ale tu zajrzalam
Ewa_Kos Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odwzajemniam pozdrówka i dzięki bardzo za sugestie :)))) EK
Ewa_Kos Opublikowano 6 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Kasiu za zajrzenie i miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Rekomendowane odpowiedzi