EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ciało zdradzone bielą tkaniny sukienka podrywa się opada i znów bose stopy wyklepują głód kołyszących się bioder herbata wzbiera od brzegów i nie patrzysz w oczy - w mokrej podłodze jak w zwierciadle palący wzrok dodaje smaku krokom nie pytasz roztańczonej ile czai się krzyków prawda zanika między palcami nie wiemy czego nie wiemy porwanym oddechem tworzysz ciszę ust
jacek_sojan Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 co ja na to poradzę, że wiersz przypomina mi scenę z "Godów życia" Polańskiego, z pierwszej części filmu, kiedy bohaterowie namiętnie się uwodzą...wiem, że to jest poza wierszem, a jednak wiersz jest równie erotycznie żarłoczny...ktoś zostanie żywcem zjedzony! no a jeśli tak odbieram, to co można o wierszu? jest wszystko, co musi - a samba, albo tango w tle; brawo! J.S
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ''palący wzrok dodaje smaku krokom'' Soczysty Twój ''taniec''. Może to jest flamenco? Wuśka,brawo!;)))))))
jacek_sojan Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 "bose stopy wyklepują głód kołyszących się bioder" ........................................................................ "palący wzrok dodaje smaku krokom" ...................................................................... "nie wiemy czego nie wiemy" - w tych trzech wersach streszcza się wszystko, co ukryty peel-obserwator /a może sam aktor tej sceny/ zawarł: piękno kobiecości - pożądanie - wszystko to co się otwiera potem - przepaść czasu przyszłego, w który Ona się rzuca; piękny, zmysłowy wiersz, w sam raz na lato! :) a może na wszystkie pory roku; J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 le mal; dobrze tańczę bo ten "ony" dobrze prowadzi;) zresztą co ja Ci będę Lilko tłumaczyła... wiesz jak jest;) a że trening czyni mistrza... to już inna baja;)
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Jacku; ja mam nadzieję, że ten wiersz na wszystkie pory roku... na sniegu też pląsać można:))) może nie na boso; ale... :)) ewa
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 :))) coś Ty taka śnieżna stokroteczka? hmmm? czyżby z doświadczenia? :)))))) na śniegu tańczy się na wznak;) - mówię o robieniu orzełków... oczywiście:)))
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zapomniałaś o zabawie w śnieżki? Było- fantazja. Orły też były.
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 i sokoły;) tak ... orły miła perspeknywa, ale faceci są zwykle strasznie wygodniccy;) :)))))
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ważne ,że tańczą.......jak im się zagra:))))))))))))))
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tańczą... i przestają kiedy się tupnie:))) pod pantoflem jednym słowem, tego sobie i wszystkim kobietom życzę;)
Tomasz_Biela Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 ciało zdradzone bielą tkaniny sukienka podrywa się opada i znów bose stopy wyklepują głód kołyszących się bioder herbata wzbiera od brzegów i nie patrzysz w oczy - w mokrej podłodze jak w zwierciadle palący wzrok dodaje smaku krokom nie pytasz roztańczonej ile czai się krzyków prawda zanika między palcami -nie wiemy na czym się zatrzymać porwanym oddechem tworzysz ciszę ust ////////////////////||||||||||\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ dodałem coś w inym kierunku niż nie wiemy nie wiemy bo to takie płaskie niby głebokie ale nie pasuje tak jakoś i myślę że pierwszy wers dobrze zostawić samotnie poza tym subtelny tekst bywaj
EWA_SOCHA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 dobre... przemyślę i chyba wezmę... dzięki wielkie! ewa
le_mal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ewa,pomysł Tomka wart zastanowienia:)
EWA_SOCHA Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zmieniłam:) ale tak mi coś jeszcze chodzi po głowie: prawda zanika między palcami nie wiemy na czym stoimy może tak?
le_mal Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zostaw.dla mnie oki.
le_mal Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Mata Hari była tancerką. Nie wspomnę o urodzie i seksapilu:)
EWA_SOCHA Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 no ładnie... zdemaskowałaś mnie:)))) owszem każda Mata Hari kocha taniec... w nim ukryta pasja, niebezpieczeństwo, pożądanie... wszystko! :))
Rekomendowane odpowiedzi