Nechbet Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 zanim weźmiesz ostatni łyk herbaty, zamalujesz brudne ściany. nakarmisz powietrzem, uśpij zmęczone oczy; przecież zostało tylko pięć dni; ułóż mnie bezpiecznie w walizce, zamknij nie będę narzekać, że ciasno. bo między ręcznikami miękko i ciepło jak w domu.
a._mrozinski Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 W pierwszej strofce wersyfikacja ciekawa, w drugiej już nie, więc nie wiem czy nie powinna być już 'tradycyjna'. Tylko do tego się przyczepię, reszta mi się podoba, wiersz na czasie. a.
Olesia Apropos Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 mi też się podoba ale troszkę bym zmieniła - chodzi mi o czas w jakim piszesz, konkretnie o czasowniki "zamalujesz", "nakarmisz" nie lepiej byłoby tak?zanim weźmiesz ostatni łyk herbaty, zamaluj brudne ściany. nakarm powietrzem, uśpij zmęczone oczy; przecież zostało tylko pięć dni; ułóż mnie bezpiecznie w walizce, zamknij nie będę narzekać, że ciasno. bo między ręcznikami miękko i ciepło jak w domu.
Olesia Apropos Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 chociaż teraz, jak kolejne raz czytam i czytam, to już sama nie wiem jak lepiej;)) w każdym razie to: "ułóż mnie bezpiecznie w walizce, zamknij nie będę narzekać, że ciasno. bo między ręcznikami miękko i ciepło jak w domu. " - jest cudne!!! pozdr/ Twoja o. ;)
zak stanisława Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 zostało tylko pięć dni; ułóż mnie bezpiecznie w walizce, zamknij nie będę narzekać, że ciasno. bo między ręcznikami miękko i ciepło jak w domu. -------pozazdrościć! pozdr.Es
Nechbet Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Panie mroziński, pierwszy raz Pana u siebie widzę, tym bardziej mi miło, że się spodobało, a wersyfikacja w drugiej strofie nie jest przecież tradycyjna, pozdrawiam cieplutko :-) Oleńko Kochana dziękuję pięknie, może masz rację, może zamienię te czasy, ale w sumie przecież to nie takie ważne chyba :) dziękuję za miłe słowa :) buziaczki :* :* :* dziękuję Stasiu że wiernie mnie czytasz :-) pozdrawiam serdecznie :-)
Nechbet Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Izo :) chciałabym żebyś mi przedstawiła swoją wersję interpunkcji, bardzo chętnie zobaczę:) pozdrawiam dobranocnie :* :-)
Nechbet Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 rozumiem już :-) dziękuję za uwagi, przemyślę w wolnej chwili :-) magicznych snów, dobranoc :-)
vacker_flickan Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 "zostało tylko pięć dni; ułóż mnie bezpiecznie w walizce, zamknij nie będę narzekać, że ciasno. bo między ręcznikami miękko i ciepło jak w domu." zaiste ciasno, miękko i ciepło:D faktycznie jak w domu:D:D:D sorry, rozmarzyłem się :D
Nechbet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 a proszę marzyć do woli :) dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie życząc miłego dnia :* :-)
M._Krzywak Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Faktycznie - ciepły i przyjemny wiersz, w dodatku niebanalny. To ja też na tak. Pozdrawiam.
Fagot Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nie da się przejść obok tego wiersza, pomysł, wykonanie a szczególnie końcówka to po postu „mistrzostwo”. Pozdrawiam
Nechbet Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 ojj bez przesady, wiersz jak wiersz, się napisał po prostu, ale dziękuję za wszystkie komentarze, jest mi niezmiernie milutko :) pozdrawiam serdecznie Wszystkich :*
le_mal Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ciepło między ręcznikami i miło czyta się wiersz. Pozdrawiam.;)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja również spieszę z gratulacjami:) Znakomity tekst, łatwy w zrozumieniu, a głęboki i napisany z czuciem. Czasy może rzeczywiście są tutaj detalem (choć zgadzam się z wersją Olesi), ale ja go chcę do ulu wziąć, więc niech się pani decyduje:) Pzdr!
MiMi Iowa Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 wiesz nie chce zmieniać twego wiersza nie wiem czy mam takie prawo wg. mnie to była by trochę profanacja ale czytając twój wiersz czuje sie ciebie, twoja osobe a to chyba najważniejsze:) nic udawanego,tylko nie podnoś ręki na swoją sztuke i niczego nie zmieniaj w którym kolwiek ze swoich wierszy, tylko pisz i pisz...pozdrowionka:))
Rekomendowane odpowiedzi