zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ulewa nie z tej ziemi wyrosła poza nas jednocząc żywioł z oczekiwaniami nie naszą nadzieją karmiliśmy ziemię nad lasem rozleniwieniem toczyły się tysiące beczek z winem po brzegi wartkie spływały strugi taplałam się bosymi stopami po kostki mam dużo czasu dla siebie na udach w mokrej sukience to pestka zerwałeś mnie wiśnią z ciszy dojrzałej częstocałowaliśmy się na mokro pod niebem nie zamieszkam w arce a łozówka i tak odleci w lipcu
Jego Alter Ego Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 ojej Stasiu,to piękne jest!jeszcze nie widze nic do zmiany,wróce pozdrawiam ciepło!
Jego Alter Ego Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Stanko a powiedz,te wisienki mają jakąs symbolikę,inne znaczenie?bo jak nie to sobie pomyslalam...moze czereśnie?będzie bardziej swojsko,beztrosko,no nie wiem,moze wymyslam
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Martyno, mogą być czereśnie, chociaż tam były wiśnie- he he czereśnie, masz rację brzmią lepiej, dzięki za zainteresowanie, wrzucilam starocie po przeróbce, pogoda licha, więc org-ietka mi została- he he ściskam
Ona_Kot Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 czereśnie nigdy! zostawić wiśnie w spokoju - dla mnie za dużo tu wykręcenia ;) ale ma klimat pozdrawiam
Jego Alter Ego Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 no ale czeresnie i mokra sukienka...buu..kocico!;)
Jego Alter Ego Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 oj teraz widze nowy wers,nie!łozowka niech pofrunie:)
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 kochane moje, zostały...śnie, każdy sobie dopasuje co chce, Martyno, łóżówka odleci dopiero w lipcu, to mój ukochany ptak, jakże go miałam pominąć w całej tej historyi Kocico!i cieszę się że zaglądnęłaś w norkę, mysz rada, Kocico wykęty to moja specjalność, zawsze się wykręcę gdy robi sie poważnie, pozdrawiam ciepło
le_mal Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Staszko,pięknie o deszczu i podwiązkach na udach. Łozówka zawsze blisko wody.Wiersz ma klimat. pozdrawiam serdecznie.
Ewa_Kos Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 oj Stasiu Ty też nie możesz narzekać na brak i jednego i drugiego - jednym słowem zaskakujesz i to często pozytywnie. Pozdrawiamy cieplutko, bo mi pisałaś, że zima wróciła(?) :)))) EK
Roman Bezet Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie tylko ta łózówka jest ok i dlatego proponuje dużo pozmieniac - warto uratowac wiersz dla tego wersu ;) Pogrubienia to "wycieruchy" (zuzyte wyrażenia), pochylenie - jakaś nielogicznośc chyba?, w nawiasach - to co do usunięcia ew. wymiany. Ale ja maruda jestem. Idę do atlasu szukać tej łozówki ;) pzdr. b
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 oj, Bezecie, bezecny marudzenie da- mam nadzieję - rezultaty popróbuję z podziękowaniami a łozówka śpiewa pięknie, naśladuje wszystkie prawie, ptaki od kosa do słowika i jeszcze około 130 afrykańskich,może uda mi sie nagrać. ***szczęśliwi, którzy mają dobre wspomnienia- Ewa Glińska żywiołowość deszczu wyrosła poza nas wypełniając powietrze oczekiwaniami teraz przymierze potem radość obiecana nad lasem rozleniwienie toczyło tysiące beczek z winem po brzegi wartko płynące strugi taplałam się pełna niespodzianek mam dużo czasu dla siebie na udach w mokrej sukience to pestka zerwałeś mnie w dojrzałej ciszy całowaliśmy się na mokro pod niebem a łozówka i tak odleci w lipcu
Roman Bezet Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz ino te kostki - nie wiem jakie, za chińskiego mandaryna: czy bruk, czy piszczele ;) Reszta śpiewa łozówkowo. pzdr. b
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 kostki, to rodzaj kocich łbów ino w kwadracie- zmienić tego mandaryna? na piasek?na kwarciki, łoj bo się uśmiecham Bezecie do ciebie,
Roman Bezet Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Aaaa, po bruku - miało być ;))))
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 jak napisze - po bruku- będę miała wyrzuty, że peela zbrukam - hi hi,
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie tylko ta łózówka jest ok i dlatego proponuje dużo pozmieniac - warto uratowac wiersz dla tego wersu ;) Pogrubienia to "wycieruchy" (zuzyte wyrażenia), pochylenie - jakaś nielogicznośc chyba?, w nawiasach - to co do usunięcia ew. wymiany. Ale ja maruda jestem. Idę do atlasu szukać tej łozówki ;) pzdr. b Łozówka powinna być pod "ł"
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 pod ł? a nie na wierzbie co to łoza ją zwą?
allena Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 pierwsza wersja lepsza - więcej autentyzmu i przenośni które jak wiadomo nie narzucają interpretacji.Jakoś nie znalazłam oczywistych błędów skłaniających do przeróbek.Faktycznie ktoś zauważył częściej używane wyrażenia,ale czy każdy czytający o tym wie? wiersz piszesz albo dla siebie albo dla masowego odbiorcy że tak się wyrażę i oni o tym nie wiedzą.nie mają pojęcia czy powiedzmy o strugach deszczu czytają szósty czy dwudziesty szósty raz.:) A.
Roman Bezet Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zobaczcie co znalazłem:Łozówka (zw. łóżkówką) [Acrocephalus palustris], ptaszek mniejszy od wróbla, z wierzchu szarobrązowy, od spodu białawy z ładną kępka brązu; lubi miejsca nasłonecznione i wilgotne; jego śpiew (chrapliwe tony wplatane, co pewien czas, w kaskadę gładkich dźwięków) brzmi tak cudnie, że przywabia samczyki nawet innych gatunków; rozmnaża się namiętenie. Sam stwórca nie wymyśliłby lepiej ;) dyg b
Rekomendowane odpowiedzi