ewan_mcteagle Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Śpij dalej na południe, gdzie szepczą cykady. Codziennie mulcz daje ciepło drzewom, liściom i kijankom przy autostradzie. Chłodnej, gęstniejącej nocą, niczym krew z nieoczekiwanej rany. Zapukaj dalej na północ nim ciało i kości pojawią się w drzwiach. Głuche na wiosnę ślepe na lato, gdy słońce zachodzi. Biegnę bez noża w dłoni. Czuję, jak blizny ustępują. Milczące, skoncentrowane na własnej, zanikającej rzeczywistości.
M._Krzywak Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Kurcze, taki dobry utwór, a tutaj cisza. Przerywam ją !
Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Michał ma rację, kawał dobrego wiersza, wrócę tu jeszcze jutro, bo dziś to czytam na pół oka ;) zdrówka Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Hej, Ewan, wczoraj tu czytałem zupełnie inny wiersz, czy mi się tylko zdawało? Czegoś takiego w każdym razie na pewno bym nie przegapił, tego mogę być pewien. Zabieram, żeby już nie było żadnych wątpliwości;)
ewan_mcteagle Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Dzięki M.Krzywak i Espenko. Tak Bartku, był tu inny wiersz, ale mi się nie podobał:) Best regards
zak stanisława Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 powiedz, co to jest mulcz? - ciemnam! a wiersz przejmujący, długo go trawiłam aż trafił do mnie i chyba na długo;-" nim ciało i kości pojawią się w drzwiach" pozdrawiam ciepło ES
ewan_mcteagle Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 mulcz to ściółka do przykrywania krzewów i małych drzew na zimę Dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi