Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zniknąć gdzieś. Zapomnieć. Rozpłynąć się w masie informacji, pytań, niedomówień.

Pozostawić po sobie jedynie ślad bólu w kiepskich rozmowach, powieściach, opowiadaniach, poezji. Nie istnieć, a być. Zapisać gdzieś część siebie, zotawić coś po sobie. Wyryć w kamieniu. Malutkim, słabo widocznym, lecz wiecznym.
Dziś tak mówię, jutro zapomnę. Zostawię stare pomysły przykryję nowymi równie głupimi odziany w garstkę optymizmu. Przy tobie. Ty mnie wysłuchasz, zrozumiesz, pocieszysz, pojmiesz, ukoisz. Tylko ty. Dla ciebie nie liczy się,że kradnę, morduję, zabijam, gwałcę, idę pod prąd. Przeciwko wszystkim. Przeciwko Bogu. Mogę zginąć, stać się kimś innym. Ty to rozumiesz, szanujesz, tak musi być.

Zawsze gotowa przytulić, ucałować, posiąść. Wybić z głowy te bzdury nawet niechcący.

Ostatnia żywa wśród rzeszy trupów.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Tomyeon to chyba stan kiedy ryba zmienia kierunek płynięcia
    • mija lato  życie spogląda  zza zasłony marzeń patrzy na motyle  ich krótkie chwile pełne zachwytu  radości kolorów  powoli …   odfruwają z czasem  w nieskończoność  zabierając z sobą sny nie zawsze spełnione    a my … my jeszcze mamy czas  poczujemy ich smak  jeśli …   9.2025 andrew   
    • raju zatoka gdzie jest życie jest opoka
    • "Płacz w ścianach"   Kałuże krwi wszędzie. Cóż to będzie? Może nicość będzie? Czuję beznadziejność, to moje uczucie jedyne jest. Przeszłam Wielki Test.   Dziura w mym sercu, Postrzał w klatkę, Wszystko widziałam.   Weźcie mnie do nieba. Wciąż w ciebie wierzę, Ojcze. Będzie lepiej, wciąż się łudzę.   Słyszę ich płacz w ścianach, Podążają za mną cały czas, W nocy i dzień, jak mój anioł stróż.   Znam cały część ciała, Widziałam wszystko otwarte, Czy bym chciała wiedzieć to znów?   Nie. Nie. Nie.   Wolałabym zapomnieć, Straszna Wielka Tragedia Ludzkości. Najgorszy koszmar mego życia.   Wciąż pamiętam jej wyraz twarzy wypełniony przerażeniem i strachem śmierci. Czy mogę zapomnieć? Chciałabym i marzę, ale nie jestem w stanie. To będzie podążać za mną raz na zawsze.   Choć może wystarczy pewna kula w łeb. Zakończę to jak mnie zakończyło. Przepraszam.   BACH!   Podpisała się:  Pielęgniarka Alicja
    • @Marek.zak1Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pierszą skończyłam wczoraj, jest naprawdę niezła. Więcej napiszę Ci na priv, bo nie wiem, czy chcesz mojej recenzji na ogólnym. :)))
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...