Edyta Zielińska Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Nic nie jest trwałe – naprawdę nic Nawet kwiaty w końcu Przekwitną i liście Z drzew spadną Nawet życie przemija niczym karuzela. Każdy dzień ma swój koniec – czy słoneczny czy deszczowy śnieżny bądź mroźny. Nic nie trwa wiecznie – nawet miłość człowieka przemija
Wiktor Desiczewski Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 na ten temat już raz napisała szymborska... "nic dwa razy się nie zdraza"... i chyba nie ma co jej pzreścigać bez ciekawszej oprawy. mimo, że uczucie przemijania jest mi teraz bliskie, to niestety wiersz nie dociera. jest zbyt prosty. nie zmusza do myślenia. porównanie do karuzeli już było. chociaż nie jest tragicznie, to niestety nie jest też dobrze. ale pracuj dalej. pzdr wiktor
Yasioo Zimiński Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 pan Wiktor ma sporo racji i warto go posłuchac. jeśli chcesz pisać wiersz na taki powazny temat musisz zrobić to znacznie lepiej: bez zbędnych banałów, powtórzeń i niepotrzebnych słów. radzę pisać o duperelach ;)
Julia Zakochana Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 żeby zauważyć że kwiaty przekwitają a liście spadają z drzew nie trzeba być poetą... ale trzeba byc poetą żeby to oryginalnie opisać... nie udało się pozdrawiam, powodzenia
Ewa Jaworowska Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Niestety masz rację, wszystko przemija. I to jest właśnie smutne. Napisz coś śmiesznego i lekkiego jak np. "Strach na wróble". Pozdrawiam Głowa do góry . I tak piszessz lepiej niż ja.
Edyta Zielińska Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pani Ewo! Pani poezja jest zdecydowanie lepsza od mojej. To forum pomogło mi zrozumieć, że ja się tu nie nadaje. Moja poezja jest zbyt banalna, bo tak naprawdę widać nie jestem żadną poetką, tylko zwykłą osobą, która po prostu dostrzega piękno tego świata. Dziękuję za komentarz:) Pozdrawiam wszystkich serdecznie, możecie liczyć na moje komentarze - Edyta
Wiktor Desiczewski Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 aj tam zaraz forum nie dla mnie... nie jest to arcydzieło, ale niech Pani kombinuje dalej. tylko niech wydobędzie z siebie uczucia bardziej skomlikowane, niech Pani je ubierze w niebanalne słowa, niech Pani da upust wyobraźni. nie ma sensu się poddawać, tylko szlifować i uczyć się. pzdr wiktor
Olesia Apropos Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze jest znaleźć swoje miejsce w świecie
Julia Zakochana Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ale nie można się poddawać! wielu z nas tutaj dużo się nauczyło.. ja napewno... (jak sobie przypomne mój pierwszy wiersz, który wewaliłam do działu Z... a potem wzdychanka miłosne, bleee... ;) )
Chanah Letkowska Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Witam Pani Edyto, Pani wiersz nie jest ani dobry, ani zly. Tak naprawde jeszcze go nie ma. Prosze to co Pani napisala potraktowac jak szkic, a teraz dopiero zaczac opisywac to co w szkicu Pani nakreslila. Moze prosze spojrzec na przemijanie z innej perspektywy? Przemijanie daje poczucie , np. niepowtarzalnosci pewnych rzeczy , chwil. Przemijanie pozwala nam na "poczatki" itd. Kazda moneta ma dwie strony, przemijanie rowniez, prosze to wykorzystac, zestawic moze? Zycze powodzenia w dalszych zmaganiach z sama soba, wiem z autopsji, bywa trudno. Olesia troche Pani dopiekla, ale ona tylko udaje taka paskudna. Naprawde to mila, ulozona, subtelna zlosnica, ktora czasem miewa calkiem dobre pomysly na pisanie. Pozdrawiam cieplo, Chanah.
Olesia Apropos Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D ;P
Chanah Letkowska Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jak zwykle niewybrednie Olesiu!
Luthien_Alcarin Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 na początku myśle sobie, -mało odkrwyczy wiec moze chociaż puenta mnie powali- i powaliła, ale niestety niezbyt pozytywnie: za dużo podajesz wprost i w końcówce dla mnie wpadasz po kostki w banał... Pozdrawiam Agata
Olesia Apropos Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo wybrednie
Olesia Apropos Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 niszczysz mój "imidż" jestem złaaa, baaardzo złaaa błeee
EWA_SOCHA Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 choć pointa mogłaby zaskoczyć, a tu nic... proszę nie pisać o rzeczach oczywistych; życzę powodzenia w pisaniu pozdrawiam serdecznie eva
Rekomendowane odpowiedzi